Αρχική

Σύνδεση – Αποσύνδεση


Σε αυτές τις σελίδες θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε στις ερωτήσεις και απορίες των μελών μας, σε ό,τι έχει σχέση με τη χρήση και λειτουργία του blog. Το περιεχόμενο θα διαμορφώνεται ανάλογα με τις ερωτήσεις που θα διατυπώνονται.

Ερωτήσεις

1. Πως μπορώ να κάνω μια δημοσίευση
2. Πως μπορώ να δημιουργήσω λογαριασμό στο WordPress;
3. Πως συνδέομαι / αποσυνδέομαι;
4. Πως μπορώ να αλλάξω τα στοιχεία μου;

Απαντήσεις

1. Πως μπορώ να κάνω μια δημοσίευση

Για να μπορέσει κάποιος να κάνει μια δημοσίευση στο WordPress, υπάρχουν δύο τρόποι.

 1. Δημιουργία λογαριασμού. Είναι η ενδεδειγμένη μέθοδος καθώς προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα (επώνυμη υποβολή και σχολιασμός άρθρων κλπ.)
 2. Αποστολή του προς δημοσίευση κειμένου με email σε έναν από τους διαχειριστές / διορθωτές / επιμελητές. Η δυνατότητα αυτή παρέχεται προς τα μέλη μας που «δεν τα πάνε και τόσο καλά με την τεχνολογία». Ελπίζουμε πως θα υπάρξει προσφορά από τα μέλη μας για την «εξυπηρέτηση» των όποιων αναγκών παρουσιαστούν.

Μετάβαση στην κορυφή

2. Πως μπορώ να δημιουργήσω λογαριασμό στο WordPress;

Κατ’ αρχάς, θα πρέπει να στείλετε ένα email σε έναν από τους διαχειριστές του bolg, εκφράζοντας την επιθυμία σας, δηλώνοντας ταυτόχρονα και το ρόλο που θέλετε να έχετε στα πλαίσια του blog, δηλαδή αν θέλετε να είστε Administrator, Editor, Author, Contributor ή Follower, σύμφωνα με την παρακάτω περιγραφή αρμοδιοτήτων (από τη βοήθεια του WordPress).

 1. Administrator
  An administrator has full and complete ownership of a blog, and can do absolutely everything. This person has complete power over posts/pages, comments, settings, theme choice, import, users – the whole shebang. Nothing is off-limits, including deleting the entire blog.Only one administrator per blog is recommended!
 2. Editor
  An editor can view, edit, publish, and delete any posts/pages, moderate comments, manage categories, manage tags, manage links and upload files/images.
 3. Author
  An author can edit, publish and delete their posts, as well as upload files/images.
 4. Contributor
  A contributor can edit their posts but cannot publish them. When a contributor creates a post, it will need to be submitted to an administrator for review. Once a contributor’s post is approved by an administrator and published, however, it may no longer be edited by the contributor.A contributor does not have the ability to upload files/images.
 5. Follower
  Your followers are the people who have signed up to receive updates each time you publish new content. They do not have any editing privileges. If your blog is public, anyone can follow it, but you may want to send out invitations to specific people who you’d like to share your blog with.

Στη συνέχεια θα σας αποσταλεί, πάλι μέσω email, μία πρόσκληση με οδηγίες για το πως θα συνεχίσετε.

Μια τυπική πρόσκληση, όπως θα εμφανιστεί στο email σας, είναι η ακόλουθη:

Τυπική πρόσκληση μέλους

Τυπική πρόσκληση μέλους

Θα πρέπει να κάνετε κλικ στον δεσμό που θα σας οδηγήσει στη σελίδα δημιουργίας του λογαριασμού σας. Εκεί θα σας ζητηθεί να εισάγετε

 1. το username σας (όνομα χρήστη, με το οποίο θα συνδέεστε στο λογαριασμό). Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο όνομα θέλετε αλλά θα πρέπει να αποτελείται από 4 τουλάχιστον πεζά γράμματα και/ή αριθμούς. Πρέπει να σημειωθεί εδώ, ότι το όνομα με το οποίο θα εμφανίζεστε στο blog (όταν δημοσιεύετε ή σχολιάζετε κάποιο άρθρο) μπορεί να είναι διαφορετικό από το username σας· θα δούμε αργότερα πως μπορείτε να το αλλάξετε.
 2. το password (κωδικός πρόσβασης, για πιστοποίηση κατά την είσοδο στο λογαριασμό). Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιον κωδικό θέλετε αλλά θα πρέπει να αποτελείται από 4 τουλάχιστον γράμματα και/ή αριθμούς και σύμβολα όπως τα !»£$%^&(.
 3. το email σας. Στο email που θα εισάγετε εδώ, θα αποσταλεί νέο email από το WordPress, μέσω του οποίου θα μπορέσετε να ενεργοποιήσετε το λογαριασμό σας.

Αφού συμπληρώσετε τα παραπάνω στοιχεία, γράψτε σε ένα χαρτί το username και το password που χρησιμοποιήσατε, ώστε ακόμα κι αν το ξεχάσετε να μπορείτε να τα ανακτήσετε.

Τελικά, κάντε κλικ στην εικόνα που γράφει «Sign up»

Τώρα θα εμφανιστεί μία σελίδα στην οποία μπορείτε να εισάγετε τα στοιχεία σας. Αν θέλετε μπορείτε να τα εισάγετε, και στη συνέχεια να κάντε κλικ στην εικόνα που γράφει «Save Profile«. Αν αποφασίσετε ότι δε θέλετε να δώσετε τα στοιχεία σας, μπορείτε απλώς να κλείσετε τη σελίδα.

Σημείωση: Το email που λάβατε θα χρειαστεί αργότερα για την αποδοχή της πρόσκλησης. Πράγμα που σημαίνει ότι δεν πρέπει να το σβήσετε ακόμα.

Σε λίγα λεπτά θα λάβετε ένα νέο email μέσω του οποίου θα γίνει η ενεργοποίηση του λογαριασμού σας. Το email θα είναι της ακόλουθης μορφής, και όταν το λάβετε θα πρέπει να κάνετε κλικ στο δεσμό που δείχνει το βελάκι

Ενεργοποίηση λογαριασμού

Ενεργοποίηση λογαριασμού

Τώρα θα οδηγηθείτε σε μία σελίδα όπου θα εμφανιστεί το μήνυμα «Your account is now active!«. Σε αυτό το σημείο ο λογαριασμός σας είναι ενεργός και έχετε ήδη συνδεθεί σε αυτόν. Στην πάνω δεξιά γωνία της σελίδας θα δείτε το username σας. Αν πάτε εκεί με το ποντίκι, θα ανοίξει ένα μενού, μέσω του οποίου μπορείτε να διαχειριστείτε το λογαριασμό σας ή να αποσυνδεθείτε. Για να γίνει αυτό, κάντε κλικ στο δεσμό «Sign out«.

Με την ενεργοποίηση του λογαριασμού σας, θα λάβετε ένα ακόμα email με πληροφορίες σχετικά με αυτόν. Καλά θα είναι να μην το σβήσετε, ώστε να μπορέσετε να το χρησιμοποιήσετε για αναφορά στο μέλλον.

Αποδοχή πρόσκλησης

Το μόνο που απομένει είναι να κάνετε αποδοχή της πρόσκλησης που σας έστειλε ο διαχειριστής του blog. Για να το κάνετε αυτό, πηγαίνετε στο αρχικό email που λάβατε, και κάντε κλικ στο δεσμό «Accept Invitation«, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

Αποδοχή πρόσκλησης

Αποδοχή πρόσκλησης

Θα οδηγηθείτε σε μία σελίδα στην οποία θα σας ζητηθεί να συνδεθείτε (να εισάγετε το username και το password σας). Αφού γίνει αυτό, θα εμφανιστεί το dashboard (Πίνακας ελέγχου) του blog της ένωσης.

Συγχαρητήρια!!!

Μόλις ολοκληρώσατε την διαδικασία εγγραφής σας και μπορείτε να αρχίσετε να δημοσιεύετε τα άρθρα σας!!!

Μετάβαση στην κορυφή

3. Πως συνδέομαι / αποσυνδέομαι;

Για να συνδεθείτε αρκεί να μπείτε στην Ελληνική σελίδα του WordPress και να εισάγετε το username και το password σας. Καλά θα ήταν να την βάλετε στους σελιδοδείκτες σας, ώστε να έχετε γρήγορη πρόσβαση σε αυτήν.

Μετά την επιτυχή σύνδεσή σας στο WordPress, μπορείτε να μπείτε στο dashboard (Πίνακα ελέγχου) του blog της ένωσης, κάνοντας κλικ στο όνομά του κάτω από τον τίτλο «Τα blogs σου:», όπως φαίνεται στην ακόλουθη εικόνα.

Είσοδος στο blog της ένωσης

Είσοδος στο blog της ένωσης

Για να αποσυνδεθείτε πηγαίνετε το ποντίκι στην πάνω δεξιά γωνία της σελίδας (εκεί όπου αναγράφεται το username σας). Τότε θα ανοίξει ένα μενού στο όποιο κάντε κλικ στο δεσμό «Sign out«.

Μετάβαση στην κορυφή

4. Πως μπορώ να αλλάξω τα στοιχεία μου;

Από το dashboard (Πίνακα ελέγχου) σας πηγαίνετε στο «Μέλη / My Profile«, όπου θα εμφανιστούν τα στοιχεία σας, όπως φαίνεται παρακάτω για τα δικά μου.

Στοιχεία μέλους

Στοιχεία μέλους

Τα στοιχεία που μπορείτε να αλλάξετε είναι το username σας (μην το κάνετε αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος), το όνομα και το επώνυμό σας, το πλήρες ονοματεπώνυμό σας, το όνομα με το οποίο θα εμφανίζεστε στο blog, και την τοποθεσία στην οποία βρίσκεστε.

Όπως βλέπετε, δεν έχω εισάγει κανένα στοιχείο εκτός του «Display name publicly as«, το οποίο το έχω ρυθμίσει ώστε να εμφανίζομαι στο blog ως «Σπύρος Γ.». Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο πεδίο αλλάζει μόνο το όνομα με το οποίο φαίνομαι στο blog· το username μου παραμένει maccunion (όπως άλλωστε φαίνεται και στην εικόνα).

Τέλος, αφού κάνετε τις αλλαγές που θέλετε, πατήστε το κουμπί «Update Profile«, για να αποθηκευτούν.

Μετάβαση στην κορυφή

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s