Αρχική

Σύνδεση με άλλα site


Σε αυτές τις σελίδες θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε στις ερωτήσεις και απορίες των μελών μας, σε ό,τι έχει σχέση με τη χρήση και λειτουργία του blog. Το περιεχόμενο θα διαμορφώνεται ανάλογα με τις ερωτήσεις που θα διατυπώνονται.

Ερωτήσεις

1. Συνδέεται το blog με άλλα site;
2. Πως χρησιμοποιώ το Scribd;
3. Πως χρησιμοποιώ τις ροές RSS;

Απαντήσεις

1. Συνδέεται το blog με άλλα site;

Βεβαίως. Τα άρθρα του blog «συνδέονται» προς άλλα site (ενημερώνουν καλύτερα άλλα site), αλλά και λαμβάνουν επίσης πληροφορίες από άλλα site, με σκοπό την καλύτερη παρουσίαση του υλικού, αλλά και την καλύτερη ενημέρωση των μελών και φίλων της ένωσης.

Η παρακάτω εικόνα αποτελεί μία οπτική παρουσίαση αυτών των σχέσεων μεταξύ του blog και των υπολοίπων site.

Σύνδεση του blog με άλλα site

Σύνδεση του blog με άλλα site

Το blog της ένωσης έχει ρυθμιστεί έτσι ώστε, όποιο νέο άρθρο προστίθεται σε αυτό, να «ανεβαίνει» αυτόματα στο Facebook, στο Twitter και στην ροή RSS του site. Η δημοσίευση άρθρων από επιλεγμένους χρήστες, έχει ρυθμιστεί να οδηγεί σε αυτόματη ενημέρωση του Facebook και του Twitter.[περισσότερα]

Η χρήση και λειτουργία του Facebook είναι λίγο πολύ γνωστή. Το Twitter και η ροή RSS είναι ουσιαστικά υπηρεσίες ανακοίνωσης δημοσίευσης περιεχομένου. Σε αυτές εγγράφονται οι χρήστες που το επιθυμούν, και στη συνέχεια λαμβάνουν ειδοποιήσεις, ώστε να επισκέπτονται το blog μας και να διαβάζουν τα άρθρα.

Τέλος, το blog λαμβάνει δεδομένα από το Scribd, ένα site δημοσίευσης αρχείων και εγγράφων.

Η εισαγωγή ενός προϋπάρχοντος κειμένου στο blog, σημαίνει και την αλλαγή της αρχικής μορφής του, με άλλα λόγια του τρόπου εμφάνισής του. Πολλές φορές και τέτοιο δεν είναι επιθυμητό, ή η εισαγωγή του είναι δύσκολη ή αδύνατη. Παράδειγμα είναι η δημοσίευση των πρακτικών του Δ. Σ. ή μίας σελίδας ενός περιοδικού ή εφημερίδας. Σε αυτές τις περιπτώσεις, το έγγραφο μετατρέπεται σε αρχείο PDF, και δημοσιεύεται στο Scribd. Στη συνέχεια το περιεχόμενο ενσωματώνεται στο άρθρο που δημοσιεύεται στο blog. Ένα παράδειγμα ενός τέτοιου άρθρου είναι το ακόλουθο: Συγκρότηση σε σώμα του νέου Δ.Σ της Ένωσης Μακεδόνων Κέρκυρας.

Οι διευθύνσεις των site και υπηρεσιών που συνεργάζονται με το blog μας είναι οι ακόλουθες:

Σημείωση: Η ρύθμιση της  αυτόματης ενημέρωσης των σελίδων στο Facebook και στο Twitter, γίνεται από το λογαριασμό του κάθε μέλους ξεχωριστά. Η ρύθμιση αυτή έχει ήδη γίνει για τους λογαριασμούς των διαχειριστών του blog. Αν έχετε ήδη λογαριασμό στο bolg και θέλετε να ενεργοποιήσετε την αυτόματη ενημέρωση του Facebook και του Twitter, παρακαλώ επικοινωνήστε με τους διαχειριστές. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποθηκεύσετε το άρθρο σας ως προσχέδιο, και να ειδοποιήσετε, με email, τους διαχειριστές, ώστε να προχωρήσουν στην δημοσίευση του άρθρου σας.

Μετάβαση στην κορυφή

2. Πως χρησιμοποιώ το Scribd;

  1. Αποστείλετε το έγγραφο που θέλετε να δημοσιευτεί στο Scribd με email σε έναν από τους διαχειριστές του blog (αν είναι σε ηλεκτρονική μορφή).  Σε αντίθετη περίπτωση, φροντίστε να του ενεχειρίσετε το υλικό  για να γίνει σκανάρισμα κλπ.
  2. Όταν γίνει η δημοσίευση του PDF αρχείου στο Scribd, θα σας αποσταλεί με email ένα κωδικός, τον οποίο θα επικολλήσετε στο άρθρο σας. Για παράδειγμα, ο κωδικός που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία του παραπάνω άρθρου είναι ο ακόλουθος:

[ scribd id = 73953585 key = key-1p3o9s5ag4a05erh82ob mode = list ]

Λήψη του κωδικού ενσωμάτωσης
(για διαχειριστές μόνο)

Ο παραπάνω κωδικός λαμβάνεται με τον ακόλουθο τρόπο:

Μετά την δημοσίευση του αρχείου στο Scribd, πηγαίνουμε στη σελίδα «My Documents» και στο έγγραφο που μας ενδιαφέρει πατάμε «Share«. Στο παράθυρο που θα ανοίξει, πηγαίνουμε στο πεδίο «Embed this document»  > «WordPress Format» και πατάμε «Copy«.

Μετάβαση στην κορυφή

3. Πως χρησιμοποιώ τις ροές RSS;

Οι ροές RSS είναι ειδικού τύπου αρχεία, τα οποία σκοπό έχουν την ενημέρωση για τις αλλαγές που εμφανίζονται σε ένα site.Τα αρχεία αυτά «διαβάζονται» από ειδικά προγράμματα (που ονομάζονται RSS readers). Ευτυχώς, ο firefox παρέχει εγγενή υποστήριξη RSS, οπότε δε χρειάζεται να εγκαταστήσουμε κάποιο επί πλέον πρόγραμμα.Η πρώτη κίνηση που χρειάζεται να κάνουμε είναι να κάνουμε κλικ στην ροή RSS – Posts που υπάρχει στην πλευρική μπάρα κάθε σελίδας, και η οποία φαίνεται στην διπλανή εικόνα:

Στη συνέχεια εμφανίζεται το αρχείο RSS στον firefox, και αρκεί να κάνουμε κλικ στο «Συνδρομή τώρα».

Συνδρομή σε ροή RSS

Συνδρομή σε ροή RSS

Αφού γίνει και αυτό, εμφανίζεται το παράθυρο «Προσθήκη δυναμικού σελιδοδείκτη», όπου επιλέγουμε το φάκελο «Εργαλειοθήκη σελιδοδεικτών» (αν δεν είναι ήδη επιλεγμένος) και πατάμε ENTER.

Προσθήκη δυναμικού σελιδοδείκτη

Προσθήκη δυναμικού σελιδοδείκτη

Συγχαρητήρια!!! η ροή RSS έχει εισαχθεί σαν σελιδοδείκτης και είναι έτοιμη για χρήση. Μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε ανοίγοντας τους σελιδοδείκτες σας ή εμφανίζοντας την εργαλειοθήκη σελιδοδεικτών σας, όπως φαίνεται παρακάτω.

Δυναμικός σελιδοδείκτης εν δράσει

Δυναμικός σελιδοδείκτης εν δράσει

Το ενδιαφέρον με τους δυναμικούς σελιδοδείκτες είναι ότι καθώς θα προστίθενται νέα άρθρα στο blog, θα ενημερώνεται αυτόματα η λίστα στον σελιδοδείκτη.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s