Υλικά συνταγής

  • 100 γραμμάρια κόκκινο ή λευκό ταραμά
  • 2 λεμόνια
  • 2 φέτες ψωμί
  • ½ ποτήρι του νερού ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Πλένουμε, σκουπίζουμε και στύβουμε τα λεμόνια.

Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε νερό και βυθίζουμε μέσα το ψωμί.

Το βγάζουμε μετά από ένα λεπτό, το στύβουμε και το τοποθετούμε σε ένα πιάτο.

Βάζουμε τον ταραμά και 2 κουταλιές λεμόνι σε ένα γουδί και τα κοπανάμε για 15 λεπτά.

Προσθέτουμε το ψωμί (μουλιασμένο και στυμμένο) και το λεμόνι και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Σταδιακά όπως χτυπάμε προσθέτουμε σιγά σιγά και το ελαιόλαδο.

Μόλις ομογενοποιηθεί το μίγμα το βάζουμε σε ένα μπολ. Κατά το σερβίρισμα το διακοσμούμε με ελιές.

Advertisements