ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό σιμιγδάλι χοντρό
  • Μισό κιλό λάδι καλό
  • 5 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη ή μισό κιλό μέλι
  • 1 φλιτζάνι ξεφλουδισμένα αμύγδαλα κομμένα στα τέσσερα
  • 2 κιλά νερό
  • Λίγη κανέλα για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε το λάδι σε κατσαρόλα να κάψει καλά.

Ρίχνουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντάς το με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ροδίσει.

Βάζουμε σε μια άλλη κατσαρόλα με 2 κιλά νερό τη ζάχαρη ή το μέλι, τα βράζουμε να δέσει λίγο το σιρόπι και το ρίχνουμε μέσα στο σιμιγδάλι με μια κουτάλα βαθιά.

Ανακατέουμε μέχρι να πιεί όλο το σιρόπι και να πήξει.

Ρίχνουμε στη κατσαρόλα τα αμύγδαλα, τα ανακατεύουμε όλα μαζί και κατεβάζουμε τη κατασαρόλα από τη φωτιά.

Βάζουμε το χαλβά σε φόρμα,στρωτά για να πάρει σχήμα.

Όταν κρυώσει τον κόβουμε κομμάτια, τα βάζουμε σε πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με κανέλα.

Απολαμβάνουμε!!!

Advertisements