Από diatrofi.gr

Της Παπαδοπούλου Βασιλικής (Διαιτολόγου Διατροφολόγου)

Τα πιτάκια αυτά είναι νηστίσιμα και πεντανόστιμα. Ξετρελαίνουν μικρούς και μεγάλους, ενώ η παρασκευή τους είναι πολύ εύκολη!.. Δοκιμάστε τα στις νηστείες και όχι μόνο!

Υλικά:

  • ½ συσκευασία έτοιμη σφολιάτα
  • 1 ½ μεγάλη σοκολάτα υγείας ή κουβερτούρα (ή όσο χαλβά χρειάζεται για να γεμίσουμε τα πιτάκια) Εγώ έκανα και σοκολατοπιτακια και χαλβαδοπιτάκια, χρησιμοποιόντας 1 μεγάλη σοκολάτα και 150γρ χαλβά.
  • Λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Αφήνουμε εκτός κατάψυξης το φύλο κρούστας για 1 ώρα ώστε να ξεπαγώσει. Κόβουμε μικρά κομμάτια από τη σφολιάτα, γεμίζουμε με κομμάτι κουβερτούρας και κλείνουμε καλά, ώστε να μην ανοίξει όταν ψηθεί.

Τοποθετούμε τα πιτάκια σε ένα ταψί πάνω σε λαδόκολα και πάνω τους αλείφουμε μικρή ποσότητα ελαιόλαδο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.

Αν δεν νηστεύουμε: Τα κάνουμε με σοκολάτα γάλακτος ή με λευκή σοκολάτα!… Υπέροχα!…

Advertisements