Από xristianos.gr

Υλικά:

  • 3 ντομάτες μεγάλες και ώριμες
  • 3 πιπεριές
  • 8 κουταλιές της σούπας ρύζι γλασέ
  • 4 κρεμμύδια τριμμένα
  • 1 μελιτζάνα καθαρισμένη από τη φλούδα και ψιλοκομμένη
  • 2 κολοκυθάκια τριμμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/2 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Αδειάζουμε προσεκτικά τις ντομάτες και τις πιπεριές, ρίχνουμε μέσα λίγο αλάτι και τις γυρνάμε ανάποδα για να στραγγίσουν.
  • Το εσωτερικό από τις ντομάτες το περνάμε στον τρίφτη.
  • Τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη μελιτζάνα και τα κολυκυθάκια.
  • Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, μισό φλυτζάνι νερό, αλάτι, πιπέρι, το μαϊντανό, τον άνηθο και το ρύζι.
  • Ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρουν μία μόνο βράση,για να μαλακώσει λίγο το ρύζι.
  • Γεμίζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές μέχρι τη μέση και τις αραδιάζουμε σε ταψί.
  • Ρίχνουμε από πάνω λίγο λάδι και ένα φλιτζάνι νερό.
  • Αν θέλουμε πασπαλίζουμε την επιφάνεια των γεμιστών με τριμμένη φρυγανιά.
  • Ψήνουμε στο φούρνο, ώσπου να μαλακώσει το ρύζι και να μείνει το φαγητό με το λάδι του.
Advertisements