Από HellasOnTheWeb

la8roΜακριά από ’πολιτικά ορθές’ κραυγές και οιμωγές περί ‘ανθρωπιστικών θεμάτων’, ‘πολιτισμού’ και ‘ελληνικής φιλοξενίας’, που μόνο αηδία προκαλούν πλέον σε κάθε σκεπτόμενο Έλληνα, βρίσκεται η ωμή αλήθεια και η πραγματική θέση μας απέναντι σε όλα αυτά.

Για να καταλάβουμε το αν και πόσο συμφέρει η λαθρομετανάστευση, πρέπει να ψάξουμε στις επιλογές των λαθρομεταναστών. Ας πάρουμε την περίπτωση του Πακιστάν, χώρας με πυρηνικά και 180 εκατομμύρια κόσμο, χώρας που δεν παραλείπει να στέλνει αντιπροσώπους στα κατεχόμενα σε κάθε επέτειο της εισβολής στην Κύπρο, χώρας που πλημμυρίζει την Ελλάδα με λαθροέποικους εδώ και 15 χρόνια τουλάχιστον και χώρας με προκλητικούς εκπροσώπους κοινοτήτων όπως ο Javed Aslam, πρόεδρος της Πακιστανικής κοινότητας στην Ελλάδα (διαβάστε περισσότερα… )  (Παρακολουθήστε σχετικό video εδώ…)

Για πόσα χρήματα δουλεύει λοιπόν κάποιος στο Πακιστάν, και τι δουλεία έχει να καταλήγει στην πατρίδα μας ; 1 ευρώ ισούται με 131 πακιστανικά ρούπια, όμως αυτό δεν λέει και πολλά για τους λόγους και τις επιλογές των λαθροπάκηδων. Δεν εξηγεί το ηλίθιο χαμόγελο που θα βάλουν στις φάτσες τους καθώς επιμένουν να σου τρίψουν το παρμπρίζ. Περισσότερα θα έλεγαν ο τρόπος και ο χρόνος που απαιτείται για να κερδίσει ένας Πακιστανός αυτά τα 131 ρούπια. Πάμε λοιπόν στον τυπικό μισθό ενός Πακιστανού στο Πακιστάν, που περιλαμβάνει όλες εκείνες τις κοινωνικοπολιτικές συνθήκες που αγνοεί η απλή μετατροπή συναλλάγματος.

Οι παρακάτω πακιστανικές εφημερίδες από τον Μάιο του 2012 αναφέρουν ελάχιστο μηνιαίο μισθό στο Πακιστάν τα 8000 ρούπια.

http://dawn.com/2012/05/01/minimum-wage-increased-to-rs-8000-eobi-pension-to-rs-2000/

http://www.dailytimes.com.pk/default.asp?page=201252\story_2-5-2012_pg7_1

Το ίδιο νούμερο αναφέρει και η wikipedia για το 2012.

http://en.wikipedia.org/wiki/Minimum_wage_law#Pakistan

Άλλη εφημερίδα αναφέρει ειδικά για την επαρχία Punjab από τον Ιούλιο του 2012 ελάχιστο μηνιαίο μισθό 9000 ρούπια (από 7000 ρούπια).

Ας πάρουμε ως σημείο αναφοράς τα 8000 ρούπια. Σημειωτέον οι αποδοχές αυτές αφορούν ανειδίκευτους εργάτες. Το αν είναι μικτές ή καθαρές δεν το γνωρίζουμε μεν, ωστόσο δεν έχει και μεγάλη σημασία. Ας προχωρήσουμε λοιπόν.

Μετατρέπουμε σε ευρώ (http://www.xe.com/ucc/) τον ελάχιστο μηνιαίο μισθό ανειδίκευτου εργάτη στο Πακιστάν, και βρίσκουμε πως αναλογεί σε 60 ευρώ και 92 λεπτά. Που σημαίνει πως, οποιοσδήποτε βρισκόμενος στη χώρα μας Πακιστανός βγάζει περισσότερα από 61 ευρώ/μήνα (των εξόδων διαβίωσής του περιλαμβανομένων), μπορεί να θεωρήσει την παραμονή του εδώ ΣΥΜΦΕΡΟΥΣΑ.

Πόσα όμως μπορεί να βγάλει ένας Πακιστανός στην Ελλάδα; Πάλι από τους Πακιστανικούς Daily Times:

Το άρθρο αναφέρεται σε συνέντευξη που παίρνει Πακιστανός δημοσιογράφος από ομοεθνή του λαθρομετανάστη στην Ελλάδα. Βλέπουμε να αναφέρεται κατά γράμμα ότι

«I make around 300 euros a month by selling these cheap Chinese electronic things. Those who are lucky to get a job make 600-800 euros per month and have been able to send money back home to pay back their debts.»

Από μια αξιόπιστη (και πακιστανική) πηγή έχουμε λοιπόν: Οι λαθρομετανάστες που κατακλύζουν τα πολυσύχναστα σημεία της Αθήνας πουλώντας κινέζικα μπιχλιμπίδια κερδίζουν γύρω στα 300 ευρώ/μήνα, ‘μαύρα’ και άρα καθαρά.

Τα 300 ευρώ ισούνται με πέντε βασικά μηνιάτικα Πακιστάν. Μεταφέροντας τα μεγέθη, πέντε αντίστοιχα μηνιάτικα για έναν Έλληνα ανειδίκευτο εργάτη (με τον βασικό μισθό 2012 στα 440,44 ευρώ για νέους κάτω των 25 ετών), ισοδυναμούν με 2202,2 ευρώ… Με απλά λόγια, μεγαλώνοντας ένας νέος Πακιστανός σε κάποιο ξεχασμένο χωριό μιας ξεχασμένης επαρχίας του Πακιστάν, αντιμετωπίζει το εξής δίλημμα: είτε να περάσει στο χωριό του μια ζωή στη φτώχεια, ή να γίνει διεθνής κυνηγός καπιταλιστικών ονείρων περνώντας λαθραία τα Ελληνικά σύνορα. Όπου θα έχει την ευκαιρία (αν δεν μείνει άνεργος, αλλά και η ανεργία στην Ελλάδα αποδίδει περισσότερα από την ανεργία στο Πακιστάν, π.χ. εγκληματικότητα) να κερδίζει, στην χειρότερη περίπτωση, έναν αξιοπρεπέστατο μισθό με τα δεδομένα του Πακιστάν (όπως αξιοπρεπέστατος μισθός είναι τα 2200 ευρώ για τα ελληνικά δεδομένα).

Για τους «lucky», τους τυχερούς δηλαδή που αναφέρει ο Πακιστανός στην συνέντευξη, που καταφέρνουν να προσληφθούν από κάποιον λαμογιο έλληνα σε κάποιο βενζινάδικο κτλ, κερδίζοντας μηνιάτικο 600-800 ευρώ… αυτοί και 100 ευρώ τον μήνα να ξοδεύουν για στέγη και τροφή, τους μένουν ακόμα 500 ευρώ για να στείλουν πίσω στους δικούς τους. 500 ευρώ = 65745,06 ρούπια = 8,2 βασικοί μισθοί Πακιστάν… Μετά την Αλβανία λοιπόν, η Ελλάδα χτίζει βίλες και πολυκατοικίες στο Πακιστάν, και όχι μόνο!

Και κάτι ακόμη: ο λαθροπακιστανός της Daily Times αναφέρει πως με ευρωμισθούς σαν τους τελευταίους, οι Πακιστανοί είναι ικανοί να ξεπληρώσουν τα χρέη τους στους δουλέμπορους. Αμέσως παρακάτω, μαθαίνουμε πως ο ίδιος πλήρωσε 700000 (επτακόσιες χιλιάδες) ρούπια στον ‘ατζέντη’ στο Gujrat για να έρθει στο ‘Unaan’. Επτακόσιες χιλιάδες ρούπια μετατρεπόμενα, δίνουν το ποσό των 5319 ευρώ. Λογική τιμή θα σκεφτεί κανείς για έναν δουλέμπορο, έξοδα μεταφοράς, σίτισης, λαδώματα στα σύνορα. Αν σκεφτούμε όμως, πως ένας ανειδίκευτος νεαρός Πακιστανός χρειάζεται περισσότερα από ΕΠΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑΣ για να βγάλει αυτό το ποσό (και χωρίς να ξοδεύει τίποτα στο ενδιάμεσο), καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για μια μικρή περιουσία. Είναι η τάξη του ποσού που (όπως αναφέρει κι ο λαθροπάκης) για να συγκεντρωθεί, πρέπει να πουληθούν χωράφια και να δανείσουν συγγενείς και φίλοι, ενώ παρομοίου μεγέθους κεφάλαιο απαιτείται και για να στηθεί μια επιχείρηση στο Πακιστάν.

Η υπόθεση είναι τεράστια, όσο τεράστιο είναι και το ‘πακέτο’ που αναγκαζόμαστε να τρώμε εμείς και τα παιδιά μας, τα εγγόνια, η πατρίδα και το Έθνος μας ως σύνολο, ανεχόμενοι ακόμα το φαινόμενο αυτό. Θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε αναφερόμενοι στον ‘ατζέντη’ του Gujrat, ο οποίος έλαβε 5 τέτοιες μικρές περιουσίες σε μια ημέρα… Όχι μια, αλλά δύο φορές στο άρθρο της Daily Times, Πακιστανοί ευχαριστούν τον Αλλάχ που τους έστειλε στα χέρια τέτοιων δουλεμπόρων! Πόσοι τέτοιοι δουλέμποροι υπάρχουν και τι ποσά διακινούνται; Τί κάνει τόσα χρόνια το επίσημο Πακιστάν για όλους αυτούς; Καταλήγει κάτιτις από αυτά τα ποσά, στα χέρια των εγχώριων παπαγάλων και νταβατζήδων της λαθρομετανάστευσης και του λαθρεμπορίου; Και άλλα πολλά ερωτήματα που περιμένουν απάντηση!

Advertisements