Από Προξενείο – ΣΤΟΠ

levent-1

Και στην κεντρική πλατεία της πόλης πλέον οι εκδηλώσεις των οργάνων της Άγκυρας…

Η νεολαία του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας της Κομοτηνής (πολύ γνωστού για τις άκρως ανθελληνικές και προκλητικά αλυτρωτικές ενέργειές του στα διεθνή φόρα) οργάνωσε στις 23 Αυγούστου στην πλατεία της Κομοτηνής Φεστιβάλ Νεολαίας, με καλεσμένο από την Τουρκία τον τραγουδιστή Χαλούκ Λεβέντ.

Παρόντες φυσικά πολλοί γνωστοί τουρκόφρονες της περιοχής, καθώς πλην του Τούρκου προξένου Ιλχάν Σενέρ, παρέστησαν ο βουλευτής Ροδόπης Αϊχάν Καραγιουσούφ (2η φωτογραφία), ο βουλευτής Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, ο πρόεδρος του τουρκοφασιστο-κόμματος DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, ο αντιδήμαρχος Κομοτηνής Ισμαήλ Λεβέντ, η αντιδήμαρχος Αριανών Εσρά Αλή Τσαβούς, ο αντιδήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν, ο Σερκάν Μπεκίρ (μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας), ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Καπνοπαραγωγών Θράκης ΧουσεΪν Εσάτ, ο αντιπρόεδρος της «Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης» Τσετίν Μάντατζη, άλλοι εκπρόσωποι φορέων και φυσικά πολύς κόσμος.

hal-ft41

Εννοείται πως δεν έλειψαν ούτε οι ομιλίες, ούτε τα διάφορα υπονοούμενα, ούτε οι γνωστές μπουρδολογίες περί πολυπολιτισμικότητας και ελληνοτουρκικής φιλίας. Έτσι ο βουλευτής Καραγιουσούφ στην ομιλία του ανέφερε πως πάντα υποστηρίζει την συνέχιση αυτού του είδους των εκδηλώσεων, διότι όπως είπε αυτές οι ωραίες πολιτιστικές εκδηλώσεις, αποτελούν ένα κέρδος για την Θράκη όπου συμβιώνουν διαφορετικοί πολιτισμοί. Ο πρόεδρος του DEB ανέφερε πως η Νεολαία του Συλλόγου (GAT) πετυχαίνει σημαντικά πράματα, «κάτι που δείχνει πως το μέλλον μας είναι σε σίγουρα χέρια», ενώ είπε πως πάντα τους στηρίζουν. Επίσης, ο αντιδήμαρχος Λεβέντ μιλώντας εξ ονόματος του δήμου Κομοτηνής, συνεχάρη όλους τους φορείς και τα άτομα που οργάνωσαν αυτή την βραδιά.

Τέλος ο πρόξενος Ιλχάν Σενέρ είπε τα εξής: «Αξιότιμε λαέ της Κομοτηνής και αξιότιμοι νέοι σας χαιρετίζω όλους σας με σεβασμό. Τα φεστιβάλ στη Δυτική Θράκη συνεχίζονται. Την περασμένη εβδομάδα οργανώθηκαν φεστιβάλ στον Κάλχα και έπειτα στον Κένταυρο. Την Κυριακή μετείχαμε στις εκδηλώσεις του Χίλια και την επόμενη εβδομάδα είναι οι εκδηλώσεις του Αλάντεπε. Σήμερα βρισκόμαστε εδώ. Σκοπός όλων μας εδώ είναι να συμβάλουμε στην ελληνοτουρκική φιλία. Και εγώ κάνω ότι είναι δυνατόν για αυτό. Αλλά είμαι σίγουρος πως αυτά τα φεστιβάλ που οργανώνετε εσείς οι νέοι είναι πολύ πιο πετυχημένα. Διότι η μουσική σύνορα δεν γνωρίζει. Σήμερα απόψε εδώ θα εμφανιστούν μουσικά σχήματα και ο καλλιτέχνης Χαλούκ Λεβέντ από την Τουρκία. Ελπίζω πως και οι ομογενείς μας αλλά και οι Έλληνες φίλοι μας θα τους ακούσουν με χαρά. Για αυτό τον λόγο ευχαριστώ ολόκληρη την Κοινότητα Νέων Επιστημόνων, όπως και τους σπόνσορες»…

hal-ft51

Τα λόγια πάντως του Σενέρ τα λένε πράγματι όλα! Απανωτά «χτυπήματα» από τουρκοφεστιβάλ και λοιπές «πολιτιστικές» εκδηλώσεις τουρκισμού απ’ άκρου σ’ άκρο σε όλη τη Θράκη, για να το εμπεδώσουν όλοι ότι εδώ είναι…Νεοοθωμανία, δεν είναι παίξε-γέλασε (που θά ’λεγε κάποτε κι ο Νιόνιος). Και τώρα δεν είχαμε μόνο τουρκο-δρώμενα στα χωριά, είχαμε κανονική εισβολή και στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής. Τι έχει σειρά άραγε;