Ως δώρο Θεού που πρέπει να μείνει σε ελληνικά χέρια χαρακτήρισε το νερό ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης. Ο κ. Άνθιμος το μεσημέρι της Τρίτης είχε συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία του συντονιστικού φορέων SOSτε το Νερό, της πρωτοβουλίας που αγωνίζεται ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού της Θεσσαλονίκης και την πώληση της ΕΥΑΘ.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας ενημέρωσαν τον κ. Άνθιμο για το δημοψήφισμα της 18ης Μαΐου, τις δράσεις του SOSτε το Νερό καθώς και για τις αρνητικές συνέπειες που θα έχει η ιδιωτικοποίηση για την ποιότητα και την τιμή του νερού.

Ως δώρο Θεού που πρέπει να μείνει σε ελληνικά χέρια χαρακτήρισε το νερό ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης. Ο κ. Άνθιμος το μεσημέρι της Τρίτης είχε συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία του συντονιστικού φορέων SOSτε το Νερό, της πρωτοβουλίας που αγωνίζεται ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού της Θεσσαλονίκης και την πώληση της ΕΥΑΘ.Τα μέλη της αντιπροσωπείας ενημέρωσαν τον κ. Άνθιμο για το δημοψήφισμα της 18ης Μαΐου, τις δράσεις του SOSτε το Νερό καθώς και για τις αρνητικές συνέπειες που θα έχει η ιδιωτικοποίηση για την ποιότητα και την τιμή του νερού.

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης δήλωσε ότι κατανοεί και αποδέχεται προσωπικά την ανάγκη να μην εκποιηθεί σε ιδιώτες το δημόσιο αγαθό του νερού και στέκεται αρωγός σε αυτήν την προσπάθεια. Στο τέλος της συνάντησης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Απορώ πως γίνεται αυτή η διαδικασία, το να περιέλθει το νερό σε ξένα χέρια, σε ξένες εταιρείες. Η προσωπική μου γνώμη, και νομίζω ότι εκφράζω και τη γνώμη μεγάλου ποσοστού συμπολιτών μας, είναι ότι πάσει θυσία, και να το αντιληφθεί και η πολιτεία μας, το νερό είναι δημόσιο αγαθό, είναι δώρο του Θεού και πρέπει να μείνει σε ελληνικά χέρια και να μπορούμε να το διαχειριζόμαστε όπως θέλουμε».

Μάλιστα, δεν αποκλείεται ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης να αναφερθεί στο μείζον αυτό ζήτημα και στο προωθούμενο δημοψήφισμα και από άμβωνος κατά την Κυριακάτικη λειτουργία. Στην αντιπροσωπεία μετείχαν οι κκ. Γιώργος Θεοδωρόπουλος, Σταύρος Ιωακειμίδης, Γιάννης Κρεστενίτης και Σωκράτης Φάμελος. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Αμανατίδης και ο επιστημονικός ερευνητής κ. Στάθης Λιανός Λιάντης.

ΠΗΓΗ: www.amen.gr

Advertisements