Από ΕΛΛΑΣ

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Με πολύ αίμα και πόνο γιορτάστηκε και φέτος η Ασούρα, η ιερή ημέρα για εκατομμύρια σιίτες, κατά την οποία κορυφώνεται το πένθος για το μαρτύριο του ιμάμη Χουσεΐν. Δείτε το σχετικό φωτογραφικό λεύκωμα από την τελετή στον Πειραιά.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος εκατοντάδες σιίτες μουσουλμάνοι συγκεντρώθηκαν στον Πειραιά και γιόρτασαν με αίμα την Ασούρα, την ιερή για εκείνους ημέρα κατά την οποία κορυφώνεται το πένθους για το μαρτύριο του ιμάμη Χουσεΐν, εγγονού του προφήτη Μωάμεθ.

Όλοι τους πήραν μέρος στα τελετουργικά που, όπως φαίνεται και στις παρακάτω φωτογραφίες, περιλάμβαναν μαστιγώματα και κοψίματα με αλυσίδες και λεπίδες.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σκληρό έθιμο στο οποίο οι πιστοί αυτοτραυματίζονται, επιχειρώντας να βιώσουν τον σωματικό πόνο και την αγωνία του εγγονού του Προφήτη.

Σύμφωνα με την παράδοση, ο ιμάμης Χουσεΐν που σκοτώθηκε μαζί με συντρόφους του στη μάχη της Κερμπάλα, αποκεφαλίστηκε και το πτώμα του ακρωτηριάστηκε, με αποτέλεσμα πολλοί σιίτες να τιμούν την επέτειο με αυτομαστίγωση, μέχρι σε σημείο να αιμορραγούν. [Πηγή Φωτορεπορτάζ: Sooc.gr, Μίκα Κοντορούση, news247.gr]

Advertisements