SAMSUNG CAMERA PICTURES

Φίλες και φίλοι, συμπατριώτες και συμπατριώτισσες.

Το απερχόμενο έτος 2016 υπήρξε εξαιρετικά τρικυμιώδες, ανασφαλές και η χώρα δυστυχώς ανήμπορη δεν μπόρεσε να δείξει σημάδια ανάπτυξης, προόδου και σταθερότητας.

Παράλληλα το θέμα των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών γιγαντώθηκε, γιατί στις κρίσιμες στιγμές η Ελληνική πολιτεία έδειξε αδράνεια, η Ευρωπαϊκή  Ένωση αθέτησε την υποσχόμενη αλληλεγγύη και έτσι γνωρίσαμε τις καθημερινές υπεραναλύσεις για ευθύνες, συνοδευόμενες από τις ένθεν κακείθεν κατηγορίες.

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω, το κράτος να έρχεται δεύτερο, μετά τις κλειστές συντεχνίες των ΜΚΟ, που αποτελούν την κυριότερη αιτία για την παρούσα κατάσταση.

Φρεσκάρετε λίγο τη μνήμη σας και θυμηθείτε τι λένε για μας οι πολιτικοί , οι ειδικοί, τα οποία αναπαράγουν οι δημοσιογράφοι, με αποτέλεσμα από τη συχνή επανάληψη να τείνουμε να πιστέψουμε τους  χαρακτηρισμούς που μας αποδίδουν, ως « έθνος ανάδελφον», ως «χώρα απέραντο φρενοκομείο», ως «μία χώρα στα χάπια» και άλλους συναφείς χαρακτηρισμούς.

Κυριολεκτικά η άνεση τοποθέτησης ταμπέλας στο κούτελο και η κατάταξη των αντιδράσεών μας σε κουτάκια είναι ανέντιμη.

Εμείς ως Ένωση Μακεδόνων Κέρκυρας απαντούμε στο ποιος δεν φταίει. Ξεκάθαρα δεν φταίει, όποιος κάνει τη δουλειά του με ικανότητα, ευσυνειδησία και ουδέποτε πήρε, ούτε έδωσε μίζα ή φακελάκι.

Σήμερα είναι μία νέα ημέρα και έχουμε τη δυνατότητα να μιλήσουμε, να γνωριστούμε καλλίτερα, να διασκεδάσουμε και να ευαισθητοποιηθούμε διατηρώντας την κοινωνικότητά μας.  Επαναλαμβάνω την κοινωνικότητά μας, γιατί μέσα από ότι εκφράζει η λέξη, επιβάλλεται συλλογικά και ενωτικά να κλείσουμε τις εσωτερικές μας εκκρεμότητες και αφού τακτοποιήσουμε τις σκόρπιες σκέψεις μας, τότε και μόνον τότε να ξεκινήσουμε να χαράζουμε πολιτικές επικοινωνίας και νέους στόχους με ομοειδείς συλλόγους.

Προσωπικά εύχομαι να συνεχιστεί  το μπόλιασμα όλων των νέων μελών μας με το γονίδιο της φιλίας, προφανώς για να υπάρξει συνέχεια και συνοχή. Άλλωστε ας μη λησμονούμε, ότι κανείς δεν γεννήθηκε αυτόφωτος ή πλήρης και ας αποδεχτούμε το γεγονός ότι οι φίλοι είναι ζωτικής σημασίας παρουσίες, οι γνωστοί όχι.

Πριν από δύο χρόνια σε παρόμοια με τη σημερινή  εκδήλωση στην «Πέργολα» του Σάκη, παραβίασα συνειδητά το καταστατικό της Ένωσης μας για τη συνέχεια και τη συνοχή της. Όπως γνωρίζετε η τότε εκλογική διαδικασία έκλεισε με ομόφωνη απόφαση των παρευρισκομένων μελών. Τα παρόντα μέλη του σημερινού  Δ.Σ υπήρξαν οι προταθέντες εκ μέρους μου υποψήφιοι, τους οποίους ευχαριστώ θερμά για την στήριξη και τη συμμετοχή τους, μετά από αλλεπάλληλες ατυχέστατες εκλογικές διαδικασίες. Πίστευα και εξακολουθώ να πιστεύω, ότι έκανα αυτό που έπρεπε, αναλαμβάνοντας όλες τις ευθύνες, άλλωστε επανειλημμένως έχω τοποθετηθεί και έχω δηλώσει, ότι είμαι αναλώσιμος και όχι δέσμιος και κολλημένος  με την προεδρική καρέκλα.

Αναφορικά με το Μακεδονικό ζήτημα, υπενθυμίζουμε τα εξής ιστορικά γεγονότα. Αρχές 1944 περίοδο της αντιπαράθεσης και του ψυχρού πολέμου, οι κομμουνιστές κατασκευάζουν με τον Τίτο την ψευδεπίγραφη «Μακεδονία» των Σλάβων (Βουλγάρων, Σέρβων, Αλβανών, Τούρκων κ.λ.π),  στα Σκόπια, με διακηρυγμένο σκοπό την επέκταση τους στον ελληνικό χώρο, δηλαδή στην πραγματική ιστορική Μακεδονία ( μάλιστα δημοσιεύουν και ανάλογους χάρτες παγκοσμίως, ύστερα από πολυδάπανη προπαγάνδα) και δια αυτής να βγουν στην θερμή θάλασσα , το Αιγαίο πέλαγος.

Ξεκάθαρος ο διακαής πόθος τους, αλλά το αμιγές Ελληνικό έθνος αντέδρασε στις μεθοδεύσεις αυτές, όπως αντιδρούσε και η κυβέρνηση Ρούσβελτ, η οποία χαρακτήριζε, δημαγωγία και την απλή σκέψη ύπαρξης μακεδονικού έθνους πλην των  Ελλήνων. Μάλιστα με οδηγία το Δεκέμβριο του 1944, θεωρούσε υπολόγους τις κυβερνήσεις που ανέχονται ή ενθαρρύνουν τις στρεφόμενες κατά της Ελλάδας επιδιώξεις Βουλγάρων και Γιουγκοσλάβων για τη δημιουργία Μακεδονικού ζητήματος.

Σε αυτό το ιστορικό υπόβαθρο η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας ανακήρυξε την ανεξαρτησία της το 1991, βασίζοντας την ύπαρξή της ως ανεξάρτητο κράτος στην τεχνητή και ψευδεπίγραφη έννοια του «μακεδονικού έθνους», η οποία καλλιεργήθηκε συστηματικά μέσω της πλαστογράφησης της ιστορίας και της καπηλείας της αρχαίας Μακεδονίας, για λόγους καθαρής  πολιτικής σκοπιμότητας.

Το 1995 η Ελλάδα και η πΓΔΜ συνομολόγησαν μία ενδιάμεση συμφωνία και άρχισαν οι διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, οι οποίες συνεχίζονται μέχρι σήμερα.

Δυστυχώς οι συνομιλίες βαλτώνουν, ο διαμεσολαβητής των  Ηνωμένων Εθνών κωλυσιεργεί, ίσως όχι συνειδητά, ίσως να μην υφίσταται το στρατηγικό όραμα και να λείπει το πολιτικό θάρρος, ίσως, ίσως, ίσως. Το μόνο σίγουρο είναι, ότι με το πέρασμα των χρόνιων ατέρμονων διαπραγματεύσεων η κατάσταση σήμερα επιβαρύνεται και οι εξελίξεις με τις προσφυγικές ροές δυσχεραίνουν την εξεύρεση βιώσιμης λύσης.

Αγαπητοί φίλοι και φίλες επανερχόμενος στη συλλογική  ενημέρωση,  σας γνωστοποιώ τη διενέργεια εκλογών στο τέλος του μηνός. Παρακαλώ όσοι/όσες επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία να δηλώσουν την υποψηφιότητά τους. Παράλληλα επισημαίνω, ότι δεν λιποτακτώ, αλλά θα βρίσκομαι μεταξύ των υποψηφίων με γνώμονα την ομαλή διαδοχή. Εύχομαι πολυάριθμη συμμετοχή στη δημοκρατική διαδικασία των εκλογών και όπως λένε οι φίλτατοι Ηπειρώτες δουλειά, λίγα λόγια – πολύ δουλειά.

Κάνοντας αυτοκριτική, διαπιστώνω τόσο εγώ όσο και τα μέλη του Δ.Σ, αθετημένες υποσχέσεις και λαθεμένους χειρισμούς. Ναι, το παραδεχόμαστε κάναμε λάθη και θα γίνουν και άλλα στο μέλλον, γιατί όταν ασκείται διοίκηση πάντοτε θα υπάρχουν. Εμείς διαπιστώσαμε που σφάλαμε και ευελπιστούμε να μην επαναληφθούμε στο μέλλον.

Παράλληλα με εμάς, κάντε και εσείς την αυτοκριτική σας, αναφορικά με τις υποχρεώσεις σας. Είναι η διέξοδος για να γίνουμε πιο ουσιαστικοί, πιο δυνατοί, γιατί όπως γνωρίζετε εκτός από την  «κρίση» ελληνική λέξη είναι και η «αναγέννηση». Ας ενωθούμε και ας συμβάλλουμε όλοι μας πρωτίστως κοινωνικά και πολιτιστικά και αργότερα πολιτειακά για τη χώρα, για τη δεύτερη πατρίδα μας την Κέρκυρα, όπου κανείς  δεν περισσεύει.

Να ενθυμείστε ότι η ελληνικότητα, είναι ταυτόχρονα τρικυμία και μπουνάτσα – Ανατολή και Δύση και μαζί με την  κοινωνικότητα  και τη συμμετοχή συγκροτούν τη συνείδηση.

Εύχομαι να μη ξεχάσετε ποτέ, ότι η ζωή είναι λίγη και λήγει. Γι’ αυτό ζήστε!!!

Χρόνια Πολλά – Καλή Χρονιά.

Advertisements