Γράφει η Αγγελική που πάντοτε είναι βιαστική!!!

Υλικά:

  • 1 1/2 ποτήρι αλεύρι
  • 1 μπέικιν πάουντερ
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό (200 γρ.)
  • 1/2 ποτηράκι του κρασιού γάλα
  • 5 αυγά
  • 300 γρ. τριμμένη φέτα ή ανάμικτη φέτα με ανθότυρο
  • 1 ποτήρι  γραβιέρα τριμμένη
  • 1 βιτάμ (250 γρ.)
  • πιπέρι, αλάτι (ανάλογα με το πόσο αλμυρά είναι τα τυριά)

Εκτέλεση:

  • Λιώνετε το βιτάμ (κρατάτε λίγο από το βιτάμ για να αλείψετε το ταψί) και χτυπάτε τα αυγά. Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Διαλύετε το γιαούρτι στο γάλα.
  • Αλείφετε το ταψί με λίγο βιτάμ και το αφήνετε να παγώσει (τώρα το καλοκαίρι ίσως χρειαστεί και λίγο ψυγείο).
  • Αναμιγνύετε όλα τα υλικά (εκτός από τα τυριά) ώστε να προκύψει ένα δεμένο κουρκούτι.
  • Προσθέτετε τα τυριά και ανακατεύετε.
  • Απλώνετε το μίγμα στο ταψί.
  • Ψήνετε την τυρόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς για 25′-30′ περίπου μέχρι να πάρει χρώμα.

Καλή όρεξη.

 

Advertisements