Γράφει η Αναστασία Γκαργκατζή.

Υλικά:

  • 2 μεγάλα κολοκύθια
  • 2 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι
  • 1 κουτί κάστερ πάουντερ
  • 2 βανίλλιες
  • 4 αυγά + 1 αυγό για το τέλος
  • 2 κουταλιές ρύζι
  • 1 φάκελο μπέικιν
  • 1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
  • 1/2 λίτρο γάλα
  • αλάτι
  • λίγο λάδι

Τρίβω τα κολοκύθια και τα ανακατεύω με τα υπόλοιπα υλικά. Βάζω μπόλικο λάδι στο ταψί που πρόκειται να χρησιμοποιήσω, πασπαλίζω με αρκετό αλεύρι ή φρυγανιά, ρίχνω το χυλό ομοιόμορφα και από πάνω πασπαλίζω πάλι με αλεύρι. Τοποθετώ το ταψί στο φούρνο και μόλις αρχίσει να ροδίζει το βγάζω. Αλείφω πλούσια με το  1 αυγό, το οποίο έχω χτυπήσει με γάλα και επανατοποθετώ το ταψί στο φούρνο μέχρι να ροδίσει.

Καλή επιτυχία και αν κάποια στιγμή αποφασίσετε να την παρασκευάσετε την πίτα, θυμηθείτε μας, είμαστε πάντα πρόθυμοι να δοκιμάσουμε!!!

Advertisements