Αρχική

Βοήθεια


Σε αυτές τις σελίδες θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε στις ερωτήσεις και απορίες των μελών μας, σε ό,τι έχει σχέση με τη χρήση και λειτουργία του blog. Το περιεχόμενο θα διαμορφώνεται ανάλογα με τις ερωτήσεις που θα διατυπώνονται.

Ερωτήσεις

1. Βlog; Γιατί όχι facebook, myspace ή ιδιόκτητο site;

Απαντήσεις

1. Βlog; Γιατί όχι facebook, myspace ή ιδιόκτητο site;

18 Νοεμβρίου 2011

Η λύση του blog επιλέχθηκε έχοντας τα παρακάτω υπόψη:

  1. Καθώς παρέχει ένα πιο «κλειστό» περιβάλλον σε σύγκριση με τα site κοινωνικής δικτύωσης, μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία ενός αρχείου δράσεων και ενεργειών της ένωσης, για μελλοντική αναφορά.
  2. Η διαχείριση του blog είναι πολύ πιο εύκολη από τη διαχείριση ενός ιδιόκτητου site, και βέβαια πολύ πιο οικονομική (στην πραγματικότητα δεν κοστίζει τίποτα 😉 )
  3. Η online παρουσία της ένωσης δε θα περιοριστεί στην αποκλειστική χρήση του blog, παρότι αυτό θα είναι το κεντρικό σημείο αναφοράς. Σχεδιάζεται η δημιουργία σελίδας στο facebook, όπως και λογαριασμού στο twitter, ώστε να είναι ευκολότερη η παρακολούθηση των δραστηριοτήτων της ένωσης. Συγκεκριμένα, οργανώνεται ένα λειτουργικό σχήμα το οποίο θα επιτρέπει την αυτόματη (αλλά και πλήρως ελεγχόμενη) δημοσίευση σε facebook και twitter του περιεχομένου που δημοσιεύεται στο blog.
  4. Συνήθως στα site όπως το facebook και το myspace, το μέγεθος των δημοσιεύσεως είναι περιορισμένο (στο facebook είναι γύρω στους 450 χαρακτήρες). Αυτόν τον περιορισμό δεν έχει το blog, με αποτέλεσμα ο συντάκτης να είναι ελεύθερος να αναπτύξει το θέμα του σε όλο του το μήκος.

Μετάβαση στην κορυφή

Σχολιάστε