Αρχική

Όροι χρήσης


Η χρήση του παρόντος ιστοχώρου από επισκέπτες (χρήστες) προϋποθέτει την αποδοχή των ακόλουθων όρων χρήσης (”Όροι”), οι οποίοι ισχύουν για όλες τις ιστοσελίδες που το πρώτο μέρος της ηλεκτρονικής τους διεύθυνσης (URL) είναι maccunion.wordpress.com

Σχετικά με το blog

Ο ρόλος του blog είναι να παρέχει ενημέρωση για την ένωση και τις δράσεις της, αλλά και να προάγει το σκοπό ύπαρξής της, όπως αυτός περιγράφεται εδώ.  Περισσότερα...

Κύρια χαρακτηριστικά του blog είναι ο μη κερδοσκοπικός χαρακτήρας τους και η εθελοντική διαχείριση και λειτουργία του – πράγματα που ισχύουν και για την ένωση εν συνόλω.

Περιεχόμενο

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο blog είναι

  • ανακοινώσεις και ενημέρωση για δράσεις της ένωσης
  • αναδημοσιεύσεις άρθρων που υπάρχουν στο διαδίκτυο ή σύνθεση αυτών. Σε αυτήν την περίπτωση αναφέρεται πάντα η προέλευση του άρθρου καθώς και ο συγγραφέας ή εκδότης του. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων έχει προηγηθεί επικοινωνία μέσω email, και έχει ζητηθεί άδεια αναδημοσίευσης
  • παρουσίαση βιβλίων / άρθρων κλπ. σε μορφή pdf. Σκοπός είναι να κάνουμε γνωστό το υλικό αυτό στα μέλη και στους φίλους που μας παρακολουθούν και να τους προτείνουμε να προμηθευτούν τα βιβλία / άρθρα (εφημερίδες, περιοδικά) σε έντυπη μορφή

Παρότι προσπαθούμε να μην δημοσιεύσουμε υλικό που παραβιάζει τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων, ίσως αυτό να μην είναι πάντα δυνατό.

Τα  άρθρα και τα εν γένει κείμενα, εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους ή και των ιστοσελίδων και ιστοτόπων που τα δημοσίευσαν αρχικά. Η παρούσα ιστοσελίδα τα δημοσιεύει ή τα αναδημοσιεύει ως αρχειακό και ιστορικό υλικό και καταβάλει κάθε προσπάθεια να μην περιλαμβάνει περιεχόμενο που εμπίπτει σε νομοθετικές απαγορεύσεις. Σε καμμία περίπτωση δεν αποδέχεται, ούτε και υιοθετεί, σχόλια και χαρακτηρισμούς κειμένων που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως δυσφήμιση κάθε μορφής ή παράνομη αποκάλυψη στοιχείων και δεδομένων

Αν λοιπόν η εκ παραδρομής δημοσίευση κάποιου άρθρου, κειμένου, φωτογραφίας, ηλεκτρονικού βιβλίου, βίντεο, ή άλλου υλικού, παραβιάζει τα πνευματικά σας δικαιώματα, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο email maccunion AT yahoo DOT gr, ώστε αυτό να αφαιρεθεί.

Πνευματικά δικαιώματα

Το περιεχόμενο του blog αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του εκάστοτε συγγραφέα ή αρθρογράφου, εκτός των περιπτώσεων όπου αναφέρεται κάτι διαφορετικό.

Είστε ελεύθερος να αναπαράγετε, να διανέμετε και να δημοσιεύσετε αυτό το έργο κάτω από τους ακόλουθους όρους:

Αναγνώρισης της πατρότητας του έργου. Θα πρέπει να αναγνωρίζετε την πατρότητα του έργου κατά τον τρόπο που προσδιορίζεται από το συγγραφέα του ή τον πνευματικό του κάτοχο. Για την αναγνώριση του συγγραφέα / αρθρογράφου όταν αυτός αναφέρεται με ψευδώνυμο, αρκεί η αναφορά της ηλεκτρονικής διεύθυνσης του άρθρου (URL).

Δωρεάν διάθεση. Δεν επιτρέπεται η εμπορική αξιοποίηση του έργου.

Σχόλια

Το blog της ένωσης είναι ιστοχώρος ειδικού ενδιαφέροντος κι ως εκ τούτου το περιεχόμενο των σχολίων πρέπει να είναι σχετικό με το εκάστοτε άρθρο. Σε περίπτωση που ο διαχειριστής του ιστοχώρου κρίνει πως σε κάποιο σχόλιο αυτός ο όρος δεν τηρείται, δικαιούται να διαγράψει το σχόλιο.

Ο διαχειριστής του ιστοχώρου υποχρεούται να διαγράφει σχόλια που παραβιάζουν το νομικό πλαίσιο περί ελευθερίας του λόγου ή τη νομοθεσία γενικότερα, από τη στιγμή που το διαπιστώσει ο ίδιος ή του κοινοποιηθεί η παραβίαση και όταν αυτό καταστεί τεχνικά δυνατό. Ο διαχειριστής θα κοινοποιεί τους λόγους της διαγραφής μόνον αν το κρίνει απαραίτητο.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά o σχολιαστής που τα συνέγραψε.

Ο σχολιαστής αποδέχεται πως τα σχόλιά του δε διέπονται από κανενός είδους πνευματικά δικαιώματα του ίδιου ή άλλου προσώπου και πως το περιεχόμενο των σχολίων του είναι ελεύθερο προς χρήση από τρίτους χωρίς περιορισμούς.

Ο σχολιαστής δεν έχει τη δυνατότητα διαγραφής των σχολίων του μετά τη δημοσίευσή τους. Μπορεί όμως να απευθυνθεί με απoστολή email προς το διαχειριστή του ιστοχώρου με το αίτημα να διαγραφεί κάποιο σχόλιό του. Αυτό το αίτημα θα ικανοποιηθεί μόνο όταν αυτό καταστεί δυνατό και μόνο αν έχει αφήσει μια έγκυρη email διεύθυνση όταν κατέθεσε το σχόλιό του. Η διαγραφή θα λάβει χώρα μόνον αφότου ο σχολιαστής απαντήσει στο μήνυμα επιβεβαίωσης που θα του στείλει ο διαχειριστής στην παραπάνω διεύθυνση.

Η γλώσσα που θα χρησιμοποιείται για τον σχολιασμό θα είναι η Ελληνική.  Σχόλια που είναι γραμμένα σε «greeklish» θα διαγράφονται, όποιο και να είναι το περιεχόμενό τους.

Σχόλια στα οποία χρησιμοποιούνται μη κόσμιες ή υβριστικές εκφράσεις επίσης θα διαγράφονται ενώ θα αποστέλλεται σχετικό πληροφοριακό ηλεκτρονικό μήνυμα στον υποβάλλοντα (όταν αυτό είναι δυνατόν).

Εγγυήσεις

Το περιεχόμενο του blog δεν συνοδεύεται από κανενός είδους εγγυήσεις, ρητές ή έμμεσες.

Τροποποίηση όρων

Οι διαχειριστές του blog διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης των παραπάνω Όρων χωρίς προειδοποίηση. Τέτοιες τροποποιήσεις θα γνωστοποιούνται με ανανέωση της παρούσας ιστοσελίδας.

Σχολιάστε