Αρχική

Δημοσίευση άρθρου


Σε αυτές τις σελίδες θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε στις ερωτήσεις και απορίες των μελών μας, σε ό,τι έχει σχέση με τη χρήση και λειτουργία του blog. Το περιεχόμενο θα διαμορφώνεται ανάλογα με τις ερωτήσεις που θα διατυπώνονται.

Ερωτήσεις

1. Πως γράφω ένα άρθρο;
2. Πως εισάγω κείμενο από έγγραφο του Word;
3. Πως εισάγω κείμενο από μια ιστοσελίδα;
4. Πως εισάγω απλό κείμενο;
5. Πως εισάγω ένα δεσμό;
6. Πως θα αποθηκεύσω το άρθρο μου;
7. Θέλω να δω πως εμφανίζεται το άρθρο μου, αλλά δεν το έχω δημοσιεύσει ακόμα. Πως θα το κάνω;
8. Πως μπορώ να συνεχίσω να γράφω το άρθρο που ξεκίνησα παλιότερα;
9. Δε βρίσκω το άρθρο που θέλω να συνεχίσω. Μήπως σβήστηκε;
10. Πως θα δημοσιεύσω το άρθρο μου;
11. Έχω γράψει ένα άρθρο, αλλά δεν ξέρω αν είναι σωστό. Μπορεί κάποιος να το ελέγξει;
12. Το άρθρο μου δεν εμφανίζεται σωστά στην Προεπισκόπηση. Τι να κάνω;
13. Δημοσίευσα το άρθρο μου δεν εμφανίζεται σωστά. Τι να κάνω;
14. Μπορώ να προγραμματίσω τη δημοσίευση του άρθρου μου για αργότερα;

Απαντήσεις

1. Πως γράφω ένα άρθρο;

Αφού συνδεθείτε στο λογαριασμό σας και μπείτε στο blog της ένσωσης, όπως έχει αναφερθεί ήδη, θα εμφανιστεί ο Πίνακας ελέγχου του blog. Στα αριστερά της σελίδας βρίσκεται το μενού λειτουργιών.

Στο μενού αυτό, ελέγξτε ότι δεν είναι τσεκαρισμένη η επιλογή «Απενεργοποίηση κειμενογράφου», κάνοντας κλικ στο «Μέλη» και στη συνέχεια στο «Personal Settings».

Έχοντας λοιπόν σιγουρευτεί ότι ο κειμενογράφος σας είναι διαθέσιμος, κάντε κλικ στο «Άρθρα» (στο μενού λειτουργιών) και στη συνέχεια στο «Προσθήκη νέου», όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

Δημιουργία νέου άρθρου

Δημιουργία νέου άρθρου

Αυτό ήταν!!! Θα εμφανιστεί ο επεξεργαστής κειμένου και οι επιλογές αποθήκευσης και δημοσίευσης του άρθρου.

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνετε τώρα είναι να εισάγετε τον τίτλο του άρθρου σας στο σχετικό πεδίο. Στην παρακάτω εικόνα φαίνεται το σχετικό πεδίο, στο οποίο έχω ήδη εισάγει τον τίτλο «Πρώτο άρθρο!!!»

Εισαγωγή τίτλου άρθρου

Εισαγωγή τίτλου άρθρου

Ακριβώς παρακάτω βρίσκεται ο επεξεργαστής κειμένου, ο οποίος παρέχει τη δυνατότητα μορφοποίησης κειμένου, εισαγωγής εικόνων κλπ. Στην παρακάτω εικόνα φαίνεται ο επεξεργαστής με το κείμενο «Αυτό είναι το πρώτο μου άρθρο!!!» που μόλις εισήγαγα.

Εισαγωγή κειμένου

Εισαγωγή κειμένου

Για να μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε τις οδηγίες που εμφανίζονται παρακάτω, θα πρέπει ο επεξεργαστής είναι σε λειτουργία «Κειμενογράφου» (με κλικ όπου δείχνει το μπλε βελάκι στην επόμενη εικόνα).

Ενεργοποίηση επιπρόσθετων εργαλείων

Τα επιπρόσθετα εργαλεία εμφανίζοντας με κλικ στο εικονίδιο «Show/Hide Kitchen Sink«, που επισημαίνεται με το πορτοκαλί βελάκι στην ίδια εικόνα.

Μετάβαση στην κορυφή

2. Πως εισάγω κείμενο από έγγραφο του Word;
3. Πως εισάγω κείμενο από μια ιστοσελίδα;

Η εισαγωγή κειμένου από έγγραφο το Word ή από μια σελίδα είναι πολύ εύκολη. Πριν όμως παροουσιάσουμε τον τρόπο εισαγωγής, θα πρέπει να πούμε δύο λόγια για τη μορφή του κειμένου.

Το κείμενο που βλέπουμε στο Word ή σε μία ιστοσελίδα, στην πραγματικότητα δεν είναι απλό κείμενο· συνυπάρχουν οδηγίες για την εμφάνισή του (π.χ. έντονη γραφή, στοίχιση αριστερά ή δεξιά κλπ.). Αυτές οι επιπλέον πληροφορίες (πληροφορίες μορφοποίησης κειμένου) αντιγράφονται και μεταφέρονται μαζί με το κείμενο όταν κάνουμε αντιγραφή του.

Κάποιες φορές η μεταφορά αυτών των πληροφοριών είναι επιθυμητή· κάποιες φορές πάλι όχι. Στην πρώτη περίπτωση, ακολουθούμε τα ακόλουθα για την εισαγωγή στο άρθρο μας.

Το προς εισαγωγή κείμενο θα πρέπει, κατ’ αρχήν, να αντιγραφεί στο πρόχειρο (clipboard) των Windows. Στη συνέχεια κάνουμε κλικ στο εικονίδιο «Paste from Word» του «Κειμενογράφου», όπως φαίνεται στην ακόλουθη εικόνα.

Τότε θα ανοίξει το ακόλουθο παράθυρο, στο οποίο κάνουμε επικόλληση των περιεχομένου του προχείρου (clipboard), πατώντας Ctrl-V ή κάνοντας δεξί κλικ και επιλέγοντας «Επικόλληση» ή «Paste«, και πατώντας στο κουμπί «Insert«.

Μετάβαση στην κορυφή

4. Πως εισάγω απλό κείμενο;

Όταν θελήσουμε να εισάγουμε κείμενο χωρίς πληροφορίες μορφοποίησης (απλό κείμενο) ή εάν η εισαγωγή τους δεν είναι επιθυμητή, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το εικονίδιο «Paste as Plain Text«, όπως φαίνεται στην επόμενη εικόνα.

Τότε θα ανοίξει το ακόλουθο παράθυρο, στο οποίο κάνουμε επικόλληση των περιεχομένου του προχείρου (clipboard), πατώντας Ctrl-V ή κάνοντας δεξί κλικ και επιλέγοντας «Επικόλληση» ή «Paste«, και πατώντας στο κουμπί «Insert«.

Μετάβαση στην κορυφή

5. Πως εισάγω ένα δεσμό;

Δεσμός (ή σύνδεσμος, ή link, ή hyperlink) ονομάζεται το κείμενο (ή γενικά το αντικείμενο, όπως εικόνα, βίντεο κλπ.) που αν κάνουμε κλικ πάνω του, θα μεταβούμε είτε σε κάποιο άλλο σημείο εντός της σελίδας (εσωτερικός δεσμός), είτε σε κάποια σελίδα (ή άρθρο) εντός του blog (τοπικός δεσμός), ή ακόμα και σε κάποιο άλλο ιστοχώρο (εξωτερικός δεσμός).

Η χρήση των δεσμών στο blog είναι τριών τύπων

  1. Δεσμός εξωτερικού πολυμέσου
    Ο δεσμός αυτός αναφέρεται στην εισαγωγή βίντεο του youtube, εγγράφου του scribd, χάρτη του Google κλπ. Αυτός ο δεσμός είναι ιδιαίτερης μορφής και δεν έχει σχέση με τα όσο αναφέρουμε σε αυτό το σημείο, και ο τρόπος εισαγωγής του γίνεται κατά περίπτωση.
  2. Δεσμός πολυμέσου
    Αυτός ο δεσμός δημιουργείται κατά την εισαγωγή ενός πολυμέσου, και σκοπός της είναι π.χ. να εμφανιστεί μία εικόνα στο πραγματικό της μέγεθος. Σχετικά με την εισαγωγή και ρύθμισή του μπορείτε να ανατρέξετε εδώ.
  3. Δεσμός κειμένου
    Είναι ο δεσμός στον οποίο ένα κείμενο (συνήθως όχι περισσότερες από μία ή δύο λέξεις) συνδέει τα δύο άρθρα. Την εισαγωγή αυτού του δεσμού θα παρουσιάσουμε εδώ.

Ένας τυπικός δεσμός κειμένου είναι ο ακόλουθος

Από Ιστορία της Μακεδονίας

Αυτού του τύπου οι δεσμοί εμφανίζονται στην αρχή πολλών άρθρων για να δηλώσουν την πηγή του.

Ας δούμε λοιπόν πως γίνεται η εισαγωγή του δεσμού.

  1. Κατ’ αρχάς γράφουμε το κείμενο του δεσμού (π.χ. Ιστορία της Μακεδοονίας)
  2. Επιλέγουμε με το ποντίκι το κείμενο
  3. Πατάμε το εικονίδιο «Insert/Edit link» στον Κειμενογράφο, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα (πορτοκαλί βελάκι)

Τότε θα εμφανιστεί το ακόλουθο παράθυρο

Στο παραπάνω παράθυρο μπορούμε να εισάγουμε τα παρακάτω στοιχεία:

  • URL: Η διεύθυνση του δεσμού (π.χ. http://history-of-macedonia.com/wordpress/2012/02/12/epistoli-panmacedonian-elliniko-koinovoulio/)
  • Title: Ο τίτλος του δεσμού – το κείμενο που θα εμφανίζεται όταν το ποντίκι περνάει πάνω από το κείμενο του δεσμού
  • Open link in a new window/tab: Αν θέλουμε ο δεσμός να ανοίγει σε νέο παράθυρο, ώστε να μην χάνουμε το άρθρο που διαβάζουμε. Στην αντίθετη περίπτωση, αφήνουμε την επιλογή ανενεργή.

Όταν έχουμε εισάγει τα στοιχεία που θέλουμε πατάμε «Προσθήκη συνδέσμου» για να ολοκληρωθεί η εισαγωγή του δεσμού.

Αν στη συνέχεια θέλουμε να επεξεργαστούμε το δεσμό (να αλλάξουμε τη διεύθυνση, να αφαιρέσουμε τον τίτλο κλπ.) τοποθετούμε το δρομέα στο κείμενο του δεσμού και πατάμε πάλι το εικονίδιο «Insert/Edit link» στον Κειμενογράφο. Τότε θα ανοίξει και πάλι το παραπάνω παράθυρο, όπου θα μπορέσουμε να κάνουμε τις όποιες τροποποιήσεις.

Αν θέλουμε να αφαιρέσουμε ένα δεσμό, τοποθετούμε το δρομέα στο κείμενο του δεσμού και πατάμε το εικονίδιο «Unlink» στον Κειμενογράφο (πράσινο βελάκι στην εικόνα).

Μετάβαση στην κορυφή

6. Πως θα αποθηκεύσω το άρθρο μου;

Κάποια στιγμή θα πρέπει να διακόψετε τη σύνταξη του άρθρου που γράφετε. Για να μπορέσετε να συνεχίσετε αργότερα, θα πρέπει να το αποθηκεύσετε.

Στα δεξιά της σελίδας εμφανίζονται οι διαθέσιμες λειτουργίες για το άρθρο. Μεταξύ αυτών υπάρχει το πλαίσιο «Δημοσίευση», στο οποίο αρκεί να κάνετε κλικ στο «Αποθήκευση προσχεδίου», όπως φαίνεται στην ακόλουθη εικόνα (το πορτοκαλί βελάκι δείχνει το κουμπί στο οποίο πρέπει να κάνετε κλικ)

Λειτουργίες νέου άρθρου

Λειτουργίες νέου άρθρου

Μετά την αποθήκευση του άρθρου είναι πλέον ασφαλές να αποσυνδεθείτε, να κλείσετε τον περιηγητή σας ή ακόμα και τον υπολογιστή σας. Το άρθρο σας θα σας περιμένει για να το συνεχίσετε όποτε θέλετε…

Σημείωση: Το WordPress έχει ενεργοποιημένο το χαρακτηριστικό autosave (αυτόματη αποθήκευση). Έτσι, το άρθρο σας θα αποθηκεύεται κάθε δύο λεπτά, ώστε ό,τι κι αν συμβεί, να χάσετε όσο το δυνατόν λιγότερη από τη δουλειά που είχατε κάνει.

Μετάβαση στην κορυφή

7. Θέλω να δω πως εμφανίζεται το άρθρο μου, αλλά δεν το έχω δημοσιεύσει ακόμα. Πως θα το κάνω;

Θα πάτε και πάλι στο πλαίσιο «Δημοσίευση», και θα κάνετε κλικ στο κουμπί «Προεπισκόπηση». Τότε θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο (ή μια νέα καρτέλα) στο οποίο θα εμφανιστεί το άρθρο σας με τη μορφή που θα είχε αν το είχατε δημοσιεύσει. Αυτό φαίνεται στην παρακάτω εικόνα με το μπλε βελάκι.

Λειτουργίες νέου άρθρου

Λειτουργίες νέου άρθρου

Η δυνατότητα προεπισκόπησης ενός άρθρου που δεν έχει ακόμα δημοσιευτεί είναι πολύ σημαντική για τον συντάκτη του, αφού με αυτόν τον τρόπο μπορεί να «ρυθμίσει» την εμφάνισή του, σε ένα ασφαλές περιβάλλον (χωρίς δλ. να βλέπει κανείς άλλος τη διαδικασία σύνταξης).

Η ακολουθία «Αποθήκευση προσχεδίουΠροεπισκόπηση – τροποποίηση κειμένου», συνήθως επαναλαμβάνεται πολλές φορές κατά την σύνταξη ενός άρθρου, μέχρι να επιτευχθεί το επιθυμητό οπτικό αποτέλεσμα.

Μετάβαση στην κορυφή

8. Πως μπορώ να συνεχίσω να γράφω το άρθρο που ξεκίνησα παλιότερα;

Το WordPress παρέχει τη δυνατότητα επεξεργασίας των άρθρων τα οποία έχετε δημιουργήσει στο παρελθόν, ακόμα κι αν αυτά έχουν ήδη δημοσιευτεί.

Αφού συνδεθείτε και μπείτε στο blog της ένωσης, και σας εμφανιστεί ο «Πίνακας ελέγχου», κάντε κλικ στο «Άρθρα». Θα ανοίξει η λίστα άρθρων, η οποία είναι της ακόλουθης μορφής.

Λίστα άρθρων

Λίστα άρθρων

Στην παραπάνω λίστα βλέπουμε το άρθρο που ξεκινήσαμε προηγουμένως, και την κατάστασή του, δηλ. τον συντάκτη, το ότι είναι προσχέδιο (δεν έχει δημοσιευτεί), και ότι δεν ανήκει σε καμία κατηγορία (στην πραγματικότητα η λίστα αρχείων παρέχει περισσότερες πληροφορίες, αλλά αυτές δεν μας ενδιαφέρουν αυτήν τη στιγμή).

Επεξεργασία άρθρου

Επεξεργασία άρθρου

Αν τοποθετήσετε τον κέρσορα του ποντικιού πάνω στον τίτλο του άρθρου θα εμφανιστούν οι διαθέσιμες ενέργειες για το άρθρο, όπως φαίνονται στην παραπάνω εικόνα.

Οι ενέργειες αυτές είναι:

  1. Επεξεργασία
    Επεξεργασία του περιεχομένου (κειμένου) του άρθρου
  2. Ταχυεπεξεργασία
    Αλλαγή των ιδιοτήτων του άρθρου
  3. Trash
    Μετακίνηση του άρθρου στον κάδο απορριμμάτων
  4. Προεπισκόπηση
    Εναλλακτικός τρόπος προεπισκόπησης του άρθρου

Οι ενέργειες αυτές μπορεί να μην εμφανίζονται ή να είναι απενεργοποιημένες, ανάλογα με το ρόλο που έχει ο χρήστης στο blog.

Ας επιστρέψουμε όμως στο προκείμενο. Για να επεξεργαστείτε το άρθρο, αρκεί να κάνετε κλικ στο «Επεξεργασία». Τότε θα ανοίξει ο επεξεργαστής κειμένου, και μπορείτε να προχωρήσετε κατά τα γνωστά.

Σημείωση: Αν προσπαθήσετε να επεξεργαστείτε ένα ήδη δημοσιευμένο άρθρο, δεν υπάρχει πια η δυνατότητα αποθήκευσης ή δημοσίευσής του. Η μόνη επιλογή που έχετε για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές που κάνατε, είναι να κάνετε κλικ στο «Ενημέρωση» που θα εμφανίζεται στο πλαίσιο «Δημοσίευση».

Μετάβαση στην κορυφή

9. Δε βρίσκω το άρθρο που θέλω να συνεχίσω. Μήπως σβήστηκε;

Εφόσον είχατε αποθηκεύσει το άρθρο σας, δεν υπάρχει περίπτωση να το έχει σβήσει κάποιος άλλος. Το πιθανότερο είναι να έχει τοποθετηθεί χαμηλά στη λίστα των άρθρων (ίσως λόγω της ύπαρξης πολλών «προγραμματισμένων» άρθρων).

Αν θυμάστε τον τίτλο του, είναι πολύ εύκολο να το βρείτε. Πάνω δεξιά στη σελίδα με τη λίστα των άρθρων υπάρχουν τα πεδία αναζήτησης, όπως φαίνονται στην παρακάτω εικόνα.

Ας υποθέσουμε ότι ο τίτλος περιείχε την λέξη «Φίλιππος». Εισάγουμε λοιπόν τη λέξη αυτή στο πεδίο αναζήτησης και πατάμε το κουμπί «Search Posts«. Στη συνέχεια θα εμφανιστούν όλα τα άρθρα που περιέχουν αυτή τη λέξη, και πιθανότατα και το άρθρο που ψάχνετε.

Αναζήτηση άρθρου

Αν δε θυμάστε τον τίτλο του άρθρου, δοκιμάστε να το βρείτε στη λίστα των προσχεδίων, κάνοντας κλικ στη λέξη «Προσχέδια» στην πάνω αριστερή πλευρά της σελίδας, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

Αν εξακολουθείτε να μην μπορείτε να βρείτε το άρθρο σας, επικοινωνήστε με έναν από τους διαχειριστές του blog.

Μετάβαση στην κορυφή

10. Πως θα δημοσιεύσω το άρθρο μου;

Πριν από τη δημοσίευση του άρθρου σας, θα πρέπει να σιγουρευτείτε ότι αυτό δεν θα κάνει ολοκληρωτική «κατάληψη» της πρώτης σελίδας του blog. Αυτό μπορεί να συμβεί αν το άρθρο είναι μεγάλο σε έκταση.

Αν το άρθρο σας είναι μικρό σε έκταση, μπορείτε να παραλείψετε τις παρακάτω οδηγίες, και να δημοσιεύσετε το άρθρο σας.

Η πρώτη σελίδα σκοπό έχει να εμφανίζει τα τελευταία 10 άρθρα που έχουν δημοσιευτεί στο bolg, παρέχοντας στον επισκέπτη μία επισκόπησή τους, ώστε να μπορέσει εύκολα να επιλέξει την ανάγνωση του άρθρου που τον ενδιαφέρει. Αυτό όμως προϋποθέτει μια επιπλέον εργασία από μέρους του συντάκτη του άρθρου: την εισαγωγή του more tag.

Το more tag επενεργεί επί του άρθρου μόνο κατά την εμφάνισή του στην πρώτη σελίδα, και ουσιαστικά «εξαφανίζει» το περιεχόμενο που υπάρχει μετά από αυτό, εισάγοντας παράλληλα ένα δεσμό, μέσω του οποίου μπορεί ο αναγνώστης να δει ολόκληρο το άρθρο και συνεχίσει την ανάγνωσή του.

Έστω λοιπόν ότι το άρθρο σας αρχίζει με το παρακάτω κείμενο.

Για να χωρίσετεε το κείμενο για την πρώτη σελίδα, θα πρέπει να τοποθετήσετε το δρομέα στο σημείο που θέλετε να γίνει ο χωρισμός. Στην παρακάτω εικόνα θα ‘πρεπε να κάνετε κλικ στο σημείο που σημειώνεται με το βελάκι Νο 1 (δηλ. πριν από το κεφαλαίο όμικρον).

Στη συνέχεια πατάτε στο εικονίδιο εισαγωγής του more tag (σημειώνεται με το βελάκι Νο 2). Τότε το κείμενο εμφανίζεται όπως φαίνεται στην επόμενη εικόνα.

Ο χωρισμός του κειμένου εμφανίζεται με μία οριζόντια γραμμή στο άκρο της οποίας εμφανίζεται το more tag (όπως το δείχνει το βελάκι Νο 3).

Είστε σχεδόν έτοιμοι. Απομένει μόνο να εισάγετε το κείμενο που θα εμφανίζεται στο more tag. Πατάτε λοιπόν στο HTML, όπως επισημαίνεται από το βελάκι Νo 4, για να εμφανίσουμε τον κώδικα HTML του άρθρου.

Ο κώδικας αυτός, ο οποίος είναι κατά βάση η γλώσσα που μιλάει το internet, αποτελείται από το κείμενο του άρθρου μας συνοδευόμενο από διάφορα tags (εξ ου και το more tag). Αυτά τα tags δεν είναι τίποτα παραπάνω από εντολές διαμόρφωσης του κειμένου· λένε στον browser με ποιον τρόπο θα εμφανίζεται το κείμενο (έντονο, πλάγιο), ορίζουν ότι στο συγκεκριμένο σημείο θα εμφανιστεί μία εικόνα, ένα βίντεο κλπ.

Όπως βλέπουμε στην παρακάτω εικόνα, η οριζόντια γραμμή με το more tag εμφανίζεται πλέον με τον HTML κώδικα <!–more–>.

Αυτόν το κώδικα αρκεί να τον αλλάξουμε από

<!–more–>

σε

<!–more Περισσότερα…–>

και τελειώσαμε.

Για να δημοσιεύσετε το άρθρο σας, θα πάτε και πάλι στο πλαίσιο «Δημοσίευση», και θα κάνετε κλικ στο ομώνυμο κουμπί. Αυτό επισημαίνεται στην παρακάτω εικόνα με το πράσινο βελάκι.

Λειτουργίες νέου άρθρου

Λειτουργίες νέου άρθρου

Μετάβαση στην κορυφή

11. Έχω γράψει ένα άρθρο, αλλά δεν ξέρω αν είναι σωστό. Μπορεί κάποιος να το ελέγξει;
12. Το άρθρο μου δεν εμφανίζεται σωστά στην Προεπισκόπηση. Τι να κάνω;

Αν για οποιοδήποτε λόγο δεν είστε σίγουροι για το αν το άρθρο σας είναι έτοιμο για δημοσίευση στο blog ή αν όταν κάνετε Προεπισκόπηση του άρθρου σας, αυτό δεν εμφανίζεται σωστά, μπορείτε να ζητήσετε τη βοήθεια των διαχειριστών του blog.

Για να γίνει αυτό, ακολουθήστε την ακόλουθη διαδικασία, ώστε να δηλώσετε ότι το άρθρο θα πρέπει να ελεγχθεί (απενεργοποιώντας έτσι τη δυνατότητα δημοσίευσής του μέχρι να πραγματοποιηθεί ο έλεγχος).

Πηγαίνετε λοιπόν στο πλαίσιο «Δημοσίευση» και κάντε κλικ στο «Επεξεργασία» του πεδίου «Κατάσταση», όπως φαίνεται στη διπλανή εικόνα.

Στην επόμενη εικόνα φαίνονται οι ενέργειες που θα πρέπει να κάνετε, καθώς και τα αποτελέσματά τους, ώστε να δηλωθεί ότι το άρθρο είναι «προς έλεγχο».

Ξεκινώντας, κάνετε κλικ στο «Επεξεργασία» (1), ώστε να εμφανιστεί το πεδίο τιμών (2). Αυτό περιέχει τις διαθέσιμες καταστάσεις για το άρθρο. Στη συνέχεια κάνετε κλικ στο πεδίο τιμών, ώστε να εμφανιστούν όλες οι διαθέσιμες καταστάσεις (3) και επιλέγετε «Για έλεγχο». Τέλος πατάτε «Εντάξει» (4), για να καταλήξετε στην επιτυχή αλλαγή της κατάστασης του άρθρου (5).

Αφού έχετε κάνει τα παραπάνω, επικοινωνήστε μέσω email με τον διαχειριστή του blog, περιγράφοντας το πρόβλημα (τίτλος άρθρου – πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιάζει).

Υπενθυμίζουμε ότι επικοινωνία μπορεί να γίνει και μέσω της φόρμας που υπάρχει εδώ.

Θα γίνει προσπάθεια να διορθωθεί το πρόβλημα, με όσο το δυνατό λιγότερες αλλαγές στο περιεχόμενο του άρθρου. Για όποια αλλαγή γίνει θα ενημερωθείτε μέσω email.

Μετάβαση στην κορυφή

13. Δημοσίευσα το άρθρο μου δεν εμφανίζεται σωστά. Τι να κάνω;

Επικοινωνήστε μέσω email με τον διαχειριστή του blog, περιγράφοντας το πρόβλημα (τίτλος άρθρου – πρόβλημα που παρουσιάζει).

Υπενθυμίζουμε ότι επικοινωνία μπορεί να γίνει και μέσω της φόρμας που υπάρχει εδώ.

Θα γίνει προσπάθεια να διορθωθεί το πρόβλημα, με όσο το δυνατό λιγότερες αλλαγές στο περιεχόμενο του άρθρου. Αν αυτό δεν είναι δυνατό, ίσως είναι αναγκαία η διαγραφή του άρθρου (μαζί με τις αντίστοιχες δημοσιεύσεις σε facebook και twitter). Σε αυτήν την περίπτωση θα διατηρηθεί ένα αντίγραφο, για off line επεξεργασία.

Μετάβαση στην κορυφή

14. Μπορώ να προγραμματίσω τη δημοσίευση του άρθρου μου για αργότερα;

Βεβαίως και είναι δυνατόν κάτι τέτοιο. Αφού ολοκληρώσετε το άρθρο σας, πηγαίνετε στο πλαίσιο «Δημοσίευση», και πατήστε το δεσμό «Επεξεργασία» στο πεδίο «Άμεση δημοσίευση» (όπως δείχνει το πορτοκαλί βελάκι στην επόμενη εικόνα).

Τότε θα ενεργοποιηθεί η δυνατότητα εισαγωγής ημερομηνίας και ώρας στην οποία θα γίνει η δημοσίευση. Αφού εισάγετε την επιθυμητή ημερομηνία και ώρα, κάντε κλικ στο κουμπί «Εντάξει» (μπλε βελάκι).

Το πεδίο τώρα θα εμφανίζει την επιλεγμένη ημερομηνία και ώρα (στο παραπάνω παράδειγμα είναι η 25η Φεβρουαρίου 2012 στις 9:46 το πρωί). Το μόνο που έχετε να κάνετε πια, είναι να κάνετε κλικ στο κουμπί «Προγραμματισμός» (που επισημαίνεται με πράσινο βελάκι).

Μετάβαση στην κορυφή

9 Σχόλια (+add yours?)

  1. papadeligames
    Μαρ. 05, 2012 @ 02:15:41

    Στο δικό μου επεξεργαστή εγγράφου, δεν εμφανίζονται όλα αυτά τα κουμπιά που δείχνετε στην εικόνα σας, παρά μόνο αυτά που δείχνετε στο πρώτο άρθρο. Πώς μπορώ να κάνω να εμφανιστούν και τα υπόλοιπα;

    Απάντηση

    • Σπύρος Γ.
      Μαρ. 05, 2012 @ 02:30:30

      Υποθέτοντας ότι αναφέρεστε στη δεύτερη γραμμή κουμπιών:

      Για να εμφανιστούν τα επιπλέον κουμπιά κάντε κλικ στο τελευταίο κουμπί της πρώτης (μοναδικής για εσάς) γραμμής. Ελπίζω αυτό να λύνει το πρόβλημα

      Απάντηση

      • papadeligames
        Μαρ. 13, 2012 @ 11:11:10

        Aρχικά να σας ευχαριστήσω για την άμεση απάντηση.

        Τα κουμπιά που εμφανίζονται είναι: b, i, link, b-quote, del, ins, img, ul, ol, li, code, more, lookup, κλείσιμο ετικετών, proofread, fullscreen. Ποιο να χρησιμοποιήσω;

      • Σπύρος Γ.
        Μαρ. 13, 2012 @ 20:25:29

        Κοιτάξτε εδώ:

        Δημοσίευση άρθρου

        Ελπίζω τώρα να είναι πιο σαφές το ιτ και το πως
        Να είστε καλά

  2. papadeligames
    Μαρ. 16, 2012 @ 02:15:33

    Θα εκμεταλλευτώ και πάλι την ευγένειά σας… Δεν υπάρχουν τα κουμπιά που αναφέρετε και δείνετε παρά μόνο αυτά που σας έγραψα. Τα πάτησα όλα αλλά τίποτα… Μήπως έχω άλλη version του επεξεργαστή κειμένου;

    Απάντηση

    • Σπύρος Γ.
      Μαρ. 16, 2012 @ 02:23:09

      Στην πάνω δεξιά γωνία του επεξεργαστή δεν υπάρχει το «Κειμενογράφος» και το «HTML»; Τα κουμπιά που μου λέτε πως έχετε είναι αυτά του επεξεργαστή HTML

      Κάντε κλικ στο «Κειμενογράφος» για να εμφανιστούν τα άλλα

      Απάντηση

  3. papadeligames
    Μαρ. 16, 2012 @ 02:28:16

    Δεν υπάρχει ούτε καρτέλα που να γράφει html, ούτε καρτέλα με την ένδειξη κειμενογράφος, όπως δείχνετε στις οδηγίες σας… Μόνο τα κουμπιά που σας έγραψα.

    Απάντηση

    • Σπύρος Γ.
      Μαρ. 16, 2012 @ 02:38:03

      Σε αυτήν την περίπτωση, λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να βοηθήσω…

      Καλύτερα να κάνετε μια ερώτηση στο ελληνικό forum του WordPress – http://el.forums.wordpress.com/

      Εκεί υπάρχουν άνθρωποι το ίδιο πρόθυμοι αλλά με πολύ περισσότερες γνώσεις από εμένα και θα μπορέσουν σίγουρα να σας βοηθήσουν

      Απάντηση

  4. papadeligames
    Μαρ. 16, 2012 @ 03:06:04

    Eυχαριστώ πολύ και πάλι.

    Απάντηση

Σχολιάστε