Καλωσορίσατε στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Πολιτιστικού & Εξωραϊστικού  Συλλόγου Κανονιού και της Ένωσης Μακεδόνων Κέρκυρας.

Χρόνια  Πολλά  και ευχές εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Μακεδόνων για ένα Νέο Έτος δημιουργικό, με υγεία, οικογενειακή ευτυχία και εργασία.

Ευχαριστούμε την κ. Πασχαλίδου manager  του ξενοδοχείου Ariti Grand Hotel για τη δωρεάν παραχώρηση της αίθουσας, στην οποία τώρα ευρισκόμαστε.

Ευχαριστούμε για την παρουσία τους στην εκδήλωσή μας, τον εκπρόσωπο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, τον εκπρόσωπο του Δήμου Κέρκυρας, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ηπειρωτών, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Θεσσαλών και τον Πρόεδρο της Εύξεινου Λέσχης Ποντίων. Σε περίπτωση που κάποιος διέφυγε της προσοχής μου, ζητώ την κατανόησή του.

Ευχαριστούμε όλους και όλες εσάς που μας τιμάτε με την παρουσία σας.

Ολοκληρώνοντας την προσφώνηση ευχαριστούμε το μαέστρο και τη χορωδία του, που με το τραγούδι τους θα μας δώσουν νότες ομορφιάς και ελπίδας.

Αγαπητοί φίλοι και φίλες τα δύο Διοικητικά Συμβούλια που προανέφερα θέλουμε να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο και επιθυμούμε όλοι μαζί να καλωσορίσουμε με δύναμη, αισιοδοξία και κυρίως με καθαρό μυαλό το Νέο Έτος 2012. Άλλωστε εκτός από την «κρίση» ελληνική λέξη είναι και η «αναγέννηση», την οποία οφείλουμε ως γονείς να υιοθετήσουμε.

Αντιλαμβάνομαι, ότι στην αίθουσα πλανάται το ερώτημα ποίοι είμαστε. Η απάντησή μου είναι, ότι είμαστε Πολιτιστικός Σύλλογος  με απρόσκοπτη λειτουργία 20 ετών. Περισσότερα για να μη ξοδεύω το χρόνο, στο διαδίκτυο με το ερώτημα Ένωση Μακεδόνων Κέρκυρας ή στη λέσχη μας-σας κάθε Τετάρτη  7.00-10.00 μ.μ.

Επίσης στο ερώτημα γιατί συνεργαζόμαστε, απαντώ ως εξής: Πρωτίστως για οικονομικούς και λειτουργικούς λόγους και δευτερευόντως για την επίτευξη κοινών πολιτιστικών στόχων και σχεδιαζομένων πρωτοβουλιών προς όφελος της Κερκυραϊκής κοινωνίας.

Παράλληλα για την αποφυγή παρεξηγήσεων γνωστοποιώ στα μέλη του Συλλόγου Κανονιού, ότι επειδή δεν ζούμε σε συγκεκριμένο  χώρο όπως εσείς, τις ετήσιες εισφορές των μελών μας τις συλλέγουμε στις Γενικές Συνελεύσεις και στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας. Το ύψος της εισφοράς παραμένει 24 ευρώ το χρόνο και όσοι επιθυμούν να τακτοποιήσουν τυχόν εκκρεμότητες τους να απευθυνθούν στον κ. Μήλιο Αλέξη, ο οποίος διαθέτει έναντι 5 ευρώ και το ημερολόγιο της Ένωσης Μακεδόνων με τις παραδοσιακές στολές.

Ευχαριστώ για την προσοχή σας, Χρόνια Πολλά, Υγεία, Καλή Χρονιά και Εργασία.