Το θέμα δεν είναι καινούριο. Είναι γνωστό από το 2006.

Τότε, με υπουργό παιδείας την κ. Γιαννάκου-Κουτσίκου, και υφυπουργό τον κ. Καλό, εκδόθηκε το εν λόγω ΦΕΚ, σύμφωνα με το οποίο καθιερώνονταν ως υποχρεωτική η εκμάθηση των τουρκικών στα γυμνάσια της χώρας.

Τότε (και τώρα) ακούγονται πολλές φωνές, ένθεν κακείθεν, προς κολασμό ή υπεράσπιση της συγκεκριμένης πολιτικής (βλέπε «ελληνοτουρκική φιλία») ή και των εμπλεκομένων πολιτικών και κυβερνήσεων.

Υπάρχουν εκείνοι που λένε ότι ότι αυτό δεν ισχύει για όλα τα γυμνάσια, αλλά μόνο για αυτά της Θράκης -σαν να αποτελούσε αυτό μικρότερο έγκλημα-, ότι ναι μεν έχει ψηφιστεί, αλλά δεν έχει εφαρμοστεί εκτός από κάποια σχολεία της Θράκης, υπάρχουν μάλιστα και εκείνοι που αμφισβητούν ακόμα και τα ίδια τους τα αυτιά και τα μάτια.

Δεν λείπουν βέβαια και οι φαιδροί, εκείνοι που λένε : «Δεν καταλαβαίνω γιατί να μη μάθουμε; Άλλωστε μπορούμε ήδη να επιλέξουμε κάποιες γλώσσες. Κάποιοι μαθητές ίσως να θέλουν να μάθουν και την Τουρκική γλώσσα. Για λόγους πολιτισμικής φιλίας δεν πιστεύω πως θα γίνει αλλά και ούτε ότι θα είναι αμοιβαίο. Αλλά δε με ενδιαφέρει αν θα είναι αμοιβαίο κιόλας. Ήδη στη γλώσσα μας χρησιμοποιούμε πολλές τούρκικες λέξεις θα μας πειράξει να διδασκονται και στα σχολεία;» ή ακόμα ακόμα : «Σχετικά με τη διδασκαλία της αγγλικής είναι ένα άλλο μεγάλο θέμα. Και σχετικά με τους λόγους: Για ποιους λόγους μαθαίνουμε Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Ισπανικά; Και γιατί να μη μάθω μια γλώσσα γειτονικής χώρας που ίσως στο μέλλον μεταναστεύσω;» (βλέπε σχετικά : e-steki.gr)

Ας δούμε την τελευταία προσπάθεια ανάδειξης του θέματος

Από ΛΟΓΙΟΣ ΕΡΜΗΣ

Όταν το διάβασα κάπου είπα: υπερβολές, αποκλείεται προφανώς αναφέρεται μόνον στην Θράκη, και θα πρέπει να διορθώσουν τα σχόλιά τους…

Και για να είμαι 100% σίγουρος, παρήγγειλα το πρωτότυπο από το Εθνικό Τυπογραφείο (Μπορείτε να το λάβετε κι εσείς, τηλεφωνικά, ή Fax κ.τ.λ. για να διαπιστώσετε κι εσείς του λόγου το αληθές.

Θα σας έλθει το πλήρες φύλλο, 20 σελίδες, περίπου 7 Ευρώ, με αντικαταβολή.) Αρ. Φύλλου 867, 10 Ιουλίου 2006.

Το διάβασα πολύ προσεκτικά. Πουθενά δεν αναφέρεται η εφαρμογή της αποφάσεως αυτής σε κάποια περιοχή ή νομό. Είναι Πανελλαδική, και ισχύει από της δημοσιεύσεως στην Εφημερίδα. της Κυβερνήσεως!

Ούτε αναφέρεται ότι η εκμάθηση της Τουρκικής θα είναι προαιρετική. (Παρακαλώ πάρτε και διαβάστε το πλήρες ΦΕΚ) (Διαβάστε τα σχόλια..)

Τα ΜΜΕ σιωπούν! (άαντε!)

Όλα τα κόμματα της παρούσας Βουλής το αποσιωπούν! (γιατί άραγε;)

Όλοι οι δημοσιογράφοι αποφεύγουν κάθε αναφορά… ΓΙΑΤΙ; (έλα ντε!!)

Σας φαίνεται ασήμαντο το ότι σε 15-20 χρόνια όλα τα Ελληνόπουλα δεν θα μπορούν να περάσουν στο λύκειο αν δεν γνωρίζουν καλά την Τουρκική; (Διαβάστε τα σχόλια..)

Στην Δικονομία μας η σιωπή θεωρείται συναίνεση… Νομίζετε ότι με την σιωπή μας, δικαιούμεθα να δώσουμε στα παιδιά μας και στα εγγόνια μας τέτοιο μέλλον;

Κάθε λαός έχει τους αρχηγούς που του αξίζουν… Δεν θα γράψω άλλα σχόλια διότι θα είναι προσωπικά και καθόλου ευγενικά. Τα συμπεράσματα είναι δικά σας και αν δεν συμφωνείτε με αυτήν την απόφαση του υπουργείου εθνικής παιδείας (και του παιδαγωγικού ινστιτούτου) προωθήστε αυτό το μήνυμα. Αν πάλι σας είναι αδιάφορο, απλά αγνοήστε το και αρχίστε να μαθαίνετε Τούρκικα, θα σας χρειαστούν σύντομα.

Μόνο μία τελευταία παρατήρηση: Αν πείτε κι εσείς (όπως κι εγώ) Μπα, αποκλείεται… υπερβολές… Ένα απλό τηλεφώνημα στο Εθνικό τυπογραφείο, το επίσημο όργανο του κράτους, θα σας ξαφνιάσει!

To εν λόγο άρθρο αποτελεί αναδημοσίευση απο το 2010

Εμείς, σήμερα, έχοντας ζήσει όσα έχουμε ζήσει, βλέπουμε ότι η «ελληνοτουρκική φιλία» δεν ήταν παρά μόνο το πρώτο βήμα προς την πολιτισμική εξάρτηση της χώρας μας (αλλά και ολόκληρων των Βαλκανίων) από την Τουρκία. Προηγήθηκε το αίσχος της ιστορίας με τα Σκόπια (το οποίο άμεση σχέση με την Τουρκία δεν έχει, αλλά είναι αρκετό να καθιστά αδύνατη οποιαδήποτε Βαλκανική συνεννόηση), τα Ίμια και η γκριζοποίηση ολόκληρου του Αιγαίου. Ακολούθησαν τα βιβλία ιστορίας (με την ευγενική χορηγία του CDRSEE, του ΕΛΙΑΜΕΠ και των περί αυτών), η προσπάθεια τουρκισμού ολόκληρης της Θράκης («Τουρκέψαμε» λέει ο κ. Δημήτρης Νατσιός), η προσπάθεια «ανακάλυψης» τουρκικής (ή μουσουλμανικής αν θέλετε) μειονότητας στην Ρόδο, στην Χίο και αλλού, οι «κραυγές» των ηλιθίων για ανεξάρτητη Κρήτη, τα τουρκικά σήριαλ στην Ελληνική τηλεόραση. Και ένας Θεός ξέρει τι θα δούμε ακόμα…

Δυστυχώς, οι εν Ελλάδι κρατούντες θεωρούν ότι είναι για αυτούς συμφέρον να «επεκταθούν προς την Ανατολή», βοηθώντας ταυτόχρονα την διείσδυση της Τουρκίας στην Δύση. Γίνονται κατ’ αυτόν τον τρόπο (εκούσια ή ακούσια) όργανα και υποστηρικτές του νεοοθωμανισμού.

Τι είναι ο νεοοθωμανισμός; Διαβάζουμε στο διαδίκτυο :

Ο νεοοθωμανισμός εκφράζει τη στρατηγική και την εξωτερική πολιτική της σύγχρονης Τουρκίας, μέσα από μια πολυπρισματική θρησκευτικο-πολιτισμική θεώρηση. Το Ισλάμ είναι ο πυρήνας, οι κοινές πολιτισμικές παραδόσεις και η κοινή (τουρκική) καταγωγή, είναι το εποικοδόμημα του νεοοθωμανισμού. Χώρος αναφοράς και ορόσημο του νεοοθωμανισμού, είναι η γεωγραφική έκταση της πρώην οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Βασικοί στόχοι του νεοοθωμανισμού είναι η αύξηση της εθνικής ισχύος της Τουρκίας και η κατάκτηση κυρίαρχου ρόλου στο περιφερειακό γεωπολιτικό υποσύστημα. Πτυχή του νεοοθωμανισμού είναι και ο ανθελληνισμός.

Θα κλείσουμε λέγοντας ότι έχοντας αυτά υπ’ όψιν, μπορεί ο καθένας να δει με άλλο μάτι τα τεκταινόμενα…

ΥΓ. Το εν λόγω ΦΕΚ μπορεί να το βρει κανείς από το Εθνικό Τυπογραφείο, μέσω της αναζήτησης ΦΕΚ, εισάγοντας τα παρακάτω στοιχεία :

ΕΤΟΣ – 2006
Τέυχος – Β
Αριθμός ΦΕΚ – 867 – 867

Καλή ανάγνωση…